Родителите ми се обадиха и казаха, че искат да живеят с мен. Дълго мислих за това и после реших да им откажа.

След като завършихме университета, аз и моят приятел решихме да отидем да работим в чужбина в търсене на по-добър живот. Плановете ми не бяха да остана там за дълго, исках да изкарам пари и да си купя апартамент, защото бях наясно, че ще трябва да спестявам заплатата си в моя град за жилище до края на живота си. Но съдбата отреди друго. Именно там срещнах любимата си. Той се оказа много възпитан и мил човек. По онова време не знаех добре езика, но любимият ми помогна да го науча и по-късно вече го владеех свободно. Срещахме се известно време, а след това се оженихме. Родих две деца.

Съпругът ми не беше богат, така че трябваше да работим усилено. Едва напоследък успяхме да спечелим достатъчно пари, за да можем да си почиваме свободно и да не си отказваме нищо. През това време никога не се прибирах у дома. За връщане вкъщи не можеше и дума да става. Тук имам работа и семейство. Съпругът не иска да ме пусне сама, защото се страхува, че няма да се върна.

Наскоро майка ми и баща ми ми се обадиха. Казаха, че искат да се преместят при мен. Казаха, че аз съм единственото им дете, затова искат да са по-близо до мен и до внуците си на стари години. Много се зарадвах на желанието им, но все още не мога да взема родителите си да живеят при мен, защото все още работя усилено. А и нямаме къде да живеем. Живеем в малка къща и ако родителите ми се преместят при нас, няма да имаме достатъчно място. Те смятат, че живея много богато. Но това изобщо не е вярно. Те само си мислят, че ако човек живее в чужбина, това означава, че има много пари и всичко му е лесно.

Родителите ми живеят в двустаен апартамент, и двамата са пенсионери. Всяка година ходят на почивка в един санаториум. Мама и татко пътуват много. Често им изпращам пари, а и те искаха да живеят при мен. Тогава реших да се посъветвам със съпруга си за това. Той беше на същото мнение като мен. Не бива да давам надежда на родителите си, че ще ги взема да живеят при мен.

Ако се преместят при нас, едва ли ще мога да ги подкрепям финансово. Дълго мислих по този въпрос, но накрая реших да се обадя на майка ми и да ѝ кажа истината. В момента не мога да ги взема при себе си. Те са обидени на мен.

Може би съм постъпила недостойно, но прецених плюсовете и минусите. Засега всичко е наред. Надявам се, че някой ден ще мога да купя отделна къща за майка ми и баща ми и да ги взема да живеят при мен.

Rate article
Родителите ми се обадиха и казаха, че искат да живеят с мен. Дълго мислих за това и после реших да им откажа.