Родителите ми разбраха, че дядо ми ми е завещал апартамент, и решиха да ми сторят най-голямата гадост. Но аз не очаквах това от тях

Аз съм от селото. Сега уча в столицата. През свободното си време работя. Станах независима отдавна, защото родителите ми се грижат само за най-малката си дъщеря. Баща ми никога не е говорил за баща си. Дядо ми се е развел с баба ми почти веднага след раждането на сина им. За мен дядо ми се превърна в доведения баща на баща ми. Познавах го още от детството си. След раждането ми баба ми и съпругът ѝ купили къща в селото и се преместили там. Аз получих собствена стая. Баща ми ми направи креватче. Той купи много кукли. Щастливото ми детство продължи, докато се роди сестра ми. Веднага забелязах, че родителите ми обичат повече сестра ми.

Те казваха, че аз съм по-голяма и трябва да помагам. Не се обиждах на сестра си, а бях благодарна на родителите си за възпитанието. Тя ми помагаше много, но сестра ми беше донякъде по-нискостояща. Въпреки това майка ѝ все още ѝ помагаше във всичко. Преди няколко месеца ми се обадиха от един нотариус и ми казаха, че съм наследила наследство. Биологичният ми дядо ми е оставил тристайния си апартамент в столицата. Бях шокирана, а родителите ми още повече. Годеникът ми дойде с мен, той се съмняваше във всичко това и смяташе, че може да има проблеми. Нотариусът бързо състави документите. Апартаментът се намира в елитен район с луксозен ремонт.

Всичко, както си го мечтаех! Вече започнахме да правим планове. Но вкъщи ни чакаше изненада. Баща ми каза, че заедно са взели решение, което не мога да обжалвам. Казаха ми да продам апартамента и да купя за парите два апартамента, единият от които ще дам на сестра ми. Бях шокирана, дори не ме попитаха. Забравиха, че след няколко месеца щях да се омъжвам. Търпението ми се скъса. Изразих всичко, което се беше натрупало. в отговор чух много лоши неща. Събрах си нещата и си тръгнах. Не смятах да продавам апартамента. Поне веднъж в живота си щях да помисля за себе си. От този ден нататък се превърнах в изгнаник. Роднините ми се обаждат и ме заплашват. Смятате ли, че беше необходимо да продам апартамента?

 

Rate article
Родителите ми разбраха, че дядо ми ми е завещал апартамент, и решиха да ми сторят най-голямата гадост. Но аз не очаквах това от тях