Родителите ми предложиха да заменят апартамента си срещу капитала на майка ми, но със съпруга ми разбрахме, че ни мамят.

Аз съм единственото дете в семейството. Дългоочаквано, но не и обичано дете. Родителите ми вече са на 70 години, имам съмнения, че съм тяхна собствена дъщеря. Аз съм на 23 години, бременна съм в петия месец. Живеем с един млад мъж в апартамент под наем, нямаме достатъчно пари. Аз уча, той учи и работи. Два пъти едва не ни изселиха заради неплащане, налагаше се да вземаме заеми от приятели. Сега сме в дългове. На практика не си купуваме храна, нямаме пари. Понякога родителите ми помагат с храна. Родителите ми искат да подпишем договор. Тогава родителите ми искаха внуци.

Майка ми все ми повтаряше, че трябва да раждам, иначе ще бъда като нея. Ние не искахме деца, нямаше за какво да бързаме. А и издръжката на едно дете струва много пари. Родителите ми ни предложиха една добра идея. Ако родя дете, ще ни дадат майчински капитал, ще си купим къща в селото. Родителите ми ще се преместят на село, а на нас ще ни остане един апартамент в града. Със съпруга ми обмислихме това и решихме, че така ще е по-добре за нас. Няма да плащаме за апартамент под наем, а ще можем да похарчим останалата част от парите за себе си. Майка ми ми обеща, че докато уча, ще се грижи за детето.

Те също така обещаха да помагат финансово, да купуват всичко, от което се нуждаем аз и бебето. Сега съм в седмия месец на бременността, а родителите ми не са помогнали. Не са купили дори една пелена. Майка ми често се обажда и пита: “Всичко ли е готово за раждането на детето?” “Нямам пари, не знам за какво да купя плъзгачи”. “Какво мисли мъжът ти? Нека си намери трета работа. – Мамо, не забравяй, че ти и татко обещахте да ни помагате финансово. – Не е вярно. Не можехме да обещаем това. Не исках да се карам с нея, затова мълчах и слушах колко сме глупави. Когато се роди дъщеря ми, родителите ми си спомниха за столицата на майчинството. Но ние решихме сами да си купим апартамент.

 

Rate article
Родителите ми предложиха да заменят апартамента си срещу капитала на майка ми, но със съпруга ми разбрахме, че ни мамят.