Родителите ми организираха сватбата ми, но аз просто исках по-добър живот!

Израснах в многодетно семейство в провинцията като второто по големина от десет деца. Още от ранна възраст трябваше да поемам многобройни домакински задължения, включително готвене, пране, грижи за по-малките ми братя и сестри, работа в градината и гледане на добитъка. Бях изтощена от това натоварване и често заспивах с глава, едва докосваща възглавницата. Когато навърших пълнолетие, родителите ми започнаха да ме притискат да се омъжа, виждайки в мен “допълнителна уста в семейството”, която трябва да бъде омъжена.

Пренебрегвайки мнението ми, те организираха сватбата ми с двадесет и седем годишен мъж на име Петър, който живееше в града с парализираната си баба. След сватбата се преместих при тях и установих, че животът ми е останал непроменен, с изключение на това, че сега се грижех за баба му вместо за братята и сестрите си. Питър стана издържащият семейството, но се отнасяше зле с мен, като постоянно ми крещеше и ме обиждаше без причина. За съжаление шест месеца по-късно баба му почина и останахме само двамата.

Скоро ни се родиха дъщеря и син. Докато дъщеря ми ми показваше любов, синът ми пое жестокото отношение на баща си към мен. Въпреки трудните обстоятелства намерих утеха в едно хоби, за което научих по телевизията – правенето на свещи вкъщи. Реших да го превърна в малък бизнес, като инвестирах спестяванията си в необходимото оборудване. Питър критикуваше начинанието ми, но свещите ми придобиха популярност и аз започнах да печеля собствени пари.

Времето минаваше, децата ми пораснаха и дъщеря ми продължаваше да ми показва обич, докато синът ми имитираше пренебрежителното поведение на баща си. Бизнесът ми със свещи процъфтяваше, а аз трупах спестявания. Когато Питър започна да ми се подиграва, че съм си купила обикновена пола, най-накрая се събудих. Осъзнах, че ми е било достатъчно.

По онова време децата ми вече бяха на трийсет, а аз още нямах петдесет. Събрах спестяванията си, наех апартамент, подадох молба за развод с Питър и продължих да развивам бизнеса си. Исках да живея в мир, без постоянно насилие. Зад решението ми не стоеше враждебност, а само желание за по-добър живот.

 

Rate article
Родителите ми организираха сватбата ми, но аз просто исках по-добър живот!