Родителите ми никога не са ме смятали за свое дете, защото прекарвах повечето си време с баба ми. А сега те не могат да прекарат и ден със собствените си внуци.

винаги съм смятала, че родителите ми се отнасят несправедливо с мен. Нека започнем с детството ми, когато на практика живеех с баба ми, защото родителите ми трябваше да работят усилено, за да ни издържат. Спомням си как ме оставяха при баба ми, когато отиваха по работа. Честно казано, баба ми беше тази, която ме отгледа, и аз съм ѝ изключително благодарна. Сега вече имам свои собствени деца, две дъщери – Анна и Алиса. Със съпруга ми работим на две места, за да спестим за собствен апартамент. В началото ни беше трудно да се справим с всичко, но родителите ми предложиха да ни помогнат. Водеха децата на детска градина, взимаха ги от училище, водеха ги на различни събития и прекарваха време с тях   .

Накратко, те забавляваха децата, докато ние работехме неуморно. Те разбираха положението ни и бяха готови да помогнат. Но един ден майка ми дойде при мен и каза, че планират да наемат апартамента и да се преместят в селото. Това беше доста далеч от мястото, където живеехме, и това ме разстрои. “Мамо, моля те, можеш ли да изчакаш още няколко месеца, преди да се преместиш? Почти сме спестили за собствен апартамент. Ако заминеш сега, ще трябва да напусна работа и няма да можем да си вземем апартамент тази година”, молех аз    .

Отговорът ѝ ме изненада. “Няма да останем тук заради теб. Искаме да си тръгнем и ще го направим. Но ти трябва сама да се грижиш за децата си. Винаги разчитате на другите. Не е нужно да ти помагаме”, отвърна майка ми. Бях шокирана от реакцията ѝ, почувствах се обидена, но държах емоциите си под контрол. Не вярвах, че тези няколко месеца ще променят значително родителите ми, затова не се опитвах да ги убеждавам. Осъзнавах, че те не искат да прекарват време с децата ми, а аз не можех да ги принудя. Със съпруга ми сме свикнали да посрещаме предизвикателствата с главата напред и да правим всичко сами.

 

Rate article
Родителите ми никога не са ме смятали за свое дете, защото прекарвах повечето си време с баба ми. А сега те не могат да прекарат и ден със собствените си внуци.