Родителите ми никога не са имали време за мен и когато наследих два апартамента, реших да им дам добър урок.

Когато израснах, прекарвах много малко време с родителите си. Те винаги бяха далеч на работа. Но това не беше, защото имахме нужда от пари. Напротив, семейството ни живееше доста добре. Просто родителите ми харесваха офиса си и влагаха в него сърцето и душата си. Живеех с баба си и дядо си. Именно те ме заведоха в първи клас и при тях получих и свидетелството си. Когато се притеснявах преди да постъпя в университета, те ме подкрепяха. Родителите ми просто отидоха на море с горещ билет. Написаха ми съобщение, че вярват в мен.

Но тези сухи думи не означаваха нищо за мен. Успешно влязох във финансираното от държавата място, учих добре. Баба ми и дядо ми наистина се гордееха с мен и това си пролича. Те се притесняваха заедно с мен за изпитите, за отговорите на семинарите. Ако получавах добри оценки, те ми печеха торта или любимите ми сладки пайове. И тогава се случи най-ужасното събитие в живота ми… бабите и дядовците ми започнаха да си отиват на оня свят един по един. Баба ми имаше проблеми със сърцето, а дядо ми не можеше да понесе загубата. Така на третата година останах сама… или по-скоро имах родители. Но те са като непознати за мен. Изобщо не ги познавам. И с възрастта свикнах с факта, че те просто отсъстват в живота ми.

Прекарваха цялата си младост на работа и пътуваха с приятелите си. Нямаха време за мен. И сега нямам време за тях. Бяха ми завещали два апартамента. Продадох ги и си купих апартамент в града, в който учех в университета. Родителите ми се обидиха, че не съм споделил с тях парите от апартамента. Но не смятам, че са допринесли с нещо за детството ми и изобщо за живота ми. А сега започнаха да ми се оплакват, че не прекарвам достатъчно време с тях. Отговорът ми е много кратък и прост: “Нямам време, на работа съм. Кой, ако не ти, разбира колко много ресурси отнема работата”.

 

 

Rate article
Родителите ми никога не са имали време за мен и когато наследих два апартамента, реших да им дам добър урок.