Родителите ми никога не биха могли да си представят, че връзката на брат ми с Ребека ще доведе до такова опустошение в семейството!

Когато миналия месец брат ми навърши 18 години, той ни изненада с неочаквано съобщение – искаше да се ожени за приятелката си Ребека. Родителите ни обаче далеч не бяха щастливи от това развитие на нещата. Те никога не бяха одобрявали Ребека заради лошите ѝ маниери и липсата на внимание към обучението ѝ. Тя учеше в колежа, но рядко посещаваше занятията, което много притесняваше родителите ми. Смятаха, че тя оказва негативно влияние върху брат ми, като го разсейва от ученето.

Грубото поведение на Ребека и склонността ѝ да се облича небрежно и неприлично допълнително засилваха неодобрението на родителите ни. Собственото ѝ семейство също не подкрепяше връзката им и не искаше тя да се доближава до дома им. Въпреки двете години съвместен живот Ребека не беше демонстрирала никакви положителни качества, които да променят мнението на родителите ни.

Разгневен от възраженията на родителите ми, брат ми отстояваше позицията си, като казваше, че няма да се откаже от любовта си заради тях. Въпреки че лично аз бях неутрален към Ребека, се страхувах, че присъствието ѝ може да създаде напрежение в семейството ни. Брат ми живееше с нас, а Ребека – с майка си, доведения си баща и по-малката си сестра. Тъй като не можеха да си позволят да живеят отделно, брат ми предложи тя да се премести при нас и да живее в неговата стая.

Ситуацията се изостри, когато баща ни направи остри забележки, като се запита как могат да живеят в гола стая без подходящи мебели и настоя брат ми да поеме всички разходи. В отговор брат ми зае позиция, като поиска своя дял от къщата, и внезапно си тръгна с една малка раница. В продължение на няколко седмици те се скитаха от един приятел на друг, докато накрая се върнаха заедно, решени да бъдат заедно независимо от всичко.

Брат ми шокира родителите ни, като обяви решението си да продаде своя дял от апартамента, намеквайки, че е готов да прекрати връзката, ако те не приемат избора му. Това доведе до напрегната конфронтация и той отново си тръгна. Струваше ми се, че бъдещата ми свекърва би могла да насърчи тази радикална стъпка, тъй като имаше известни връзки в областта на правото и можеше да им даде съвет. Опитах се да посреднича и да върна мира в семейството ни, но и родителите ми, и брат ми отхвърлиха участието ми, като ми казаха да си гледам работата.

Това беше трудна ситуация и се надявам, че с време, разбиране и общуване ще можем да намерим решение, което да върне хармонията в семейството ни.

 

Rate article
Родителите ми никога не биха могли да си представят, че връзката на брат ми с Ребека ще доведе до такова опустошение в семейството!