Родителите ми ни помогнаха по време на ремонта. Но съпругът ми и аз нямахме представа, че по-късно ще съжаляваме, че сме приели помощта им

След сватбата със съпруга ми се преместихме в неговия едностаен апартамент. Въпреки че апартаментът беше малък, но имахме достатъчно пространство. Работехме усилено по цял ден и се прибирахме вечер. Всеки имаше свой собствен ъгъл и ние оценявахме пространството на другия. През уикендите се опитвахме да излизаме по-често сред природата, а след това отново работехме през делничните дни. И тогава се роди синът ни. Започнахме да разбираме, че една стая не ни е достатъчна, ще трябва да се разширим. Докато работехме със съпруга ми, спестявахме пари, без да имаме конкретна цел. А сега целта се появи от само себе си – решихме да купим парцел и да си построим къща.

Съпругът ми има само златни ръце, умее да прави всичко сам, затова реши да започне да строи с приятелите си. Стените вече бяха готови, но после ремонтът спря. Парите свършиха, работата вече не вървеше. В този момент на помощ се притекли родителите му. Първо, свекърва ми даде спестяванията си, построихме покрив и врати с прозорци. А след това родителите ми помогнаха с каквото можаха. И за тези пари подредихме всичко вътре в къщата, направихме козметичен ремонт. Когато всичко беше готово и се настанихме, забелязахме, че родителите ми често идват при нас, но не сами. Започнаха да водят свои приятели, познати… Всеки уикенд прекарвахме с непознати.

Това стана досадно, защото току-що се бяхме нанесли в къщата си, все още имаме малко дете. А родителите идват без предупреждение, сякаш в селската си къща. Предупреждавах ги неведнъж, но те го игнорираха. Тогава се ядосах и просто смених ключалките. Така спрях да пускам родителите си с техните безкрайни гости. Те решиха, че щом ни помагат с пари, имат право и на къщата. Със съпруга ми вече спестяваме парите, които сме взели от родителите си, за да им ги върнем и да не дължим на никого и нищо друго. Родителите ни са обидени от нас, но какво можем да направим? Ние също искаме да живеем в мир.

 

Rate article
Родителите ми ни помогнаха по време на ремонта. Но съпругът ми и аз нямахме представа, че по-късно ще съжаляваме, че сме приели помощта им