Родителите ми не общуваха с мен, защото избрах съпруга си само по собствена воля

Още от детството ми родителите ми решаваха всичко вместо мен. Всяка стъпка трябва да носи някаква полза. От осми клас се занимавах с уроци, а след часовете майка ми проверяваше всички домашни до 11-и клас. Накараха ме да ходя на всички допълнителни занимания, които имаше в училище. Всъщност нямах никакво детство. Нямах приятели, защото майка ми смяташе, че те само ще ми повлияят отрицателно. На олимпиадите трябваше да заемам само първо място. Второто място беше срам за родителите ми. Бях длъжен да се уча добре и да не показвам слабост никъде. За родителите ми бях някакво въплъщение на идеалното дете, но в същото време никога не ме хвалеха. Нямах право да чета художествена литература, тъй като те смятаха, че така си губя времето.

Дори играчките и игрите трябваше да бъдат полезни. Като дете мечтаех за кукли. Купуваха ми само образователни игри. Избраха университета вместо мен. Ученето в университет беше лесно за мен, тъй като родителите ми инвестираха много пари в образованието ми. Там намерих първите си приятели. Накрая срещнах любовта. Предпочитах да премълча факта, че се влюбих, тъй като си представях реакцията на родителите ми. Ходех на срещи тайно, а вкъщи казвах, че отивам в библиотеката. С приятеля ми се оженихме тайно, като поставихме родителите ми пред свършен факт. Родителите ми много ме ругаеха за това, като ме наричаха с най-различни имена. Казваха, че напразно са вложили толкова много пари и време в мен. Проектът за “идеалното дете” не оправда очакванията.

Скоро забременях, съпругът ми печелеше добре, като осигуряваше прехраната на всички ни. Родителите ми почти не общуваха с мен и новината за бременността изобщо не ги зарадва. За щастие родителите на съпруга ми бяха добри хора и имахме добри отношения. Свекърва ми каза, че с раждането на детето отношението им към мен ще се промени, но това не се случи. След раждането на детето родителите ми не дойдоха при мен, за да ме поздравят и да погледнат внука ми. Дойдоха да ми кажат колко съм глупава, как съм си съсипала бъдещето. Минаха шест месеца, а ние все още не общуваме. Няколко пъти се опитах да говоря с майка ми, но тя дори не си направи труда да отговори. Те ме отрязаха от живота си само защото искам да бъда щастлива. Не се надявам, че някога ще имаме добри отношения.

 

Rate article
Родителите ми не общуваха с мен, защото избрах съпруга си само по собствена воля