Родителите ми ме ругаеха и изискваха да крада храна от кафенетата и да я нося вкъщи, настоявайки, че трябва да изхранвам семейството и да не бъда наивна глупачка.

Бях натоварен с отговорността да бъда най-възрастният в голямото ни семейство, което означаваше да поема всички домашни задължения и да се грижа за по-малките си братя и сестри. Това беше роля, която не бях избрала, а ми беше наложена. В училище и в квартала постоянно ми се подиграваха, че винаги съм заобиколен от малки деца. Плачех и си обещавах, че никога няма да имам собствени деца. Баща ми отговаряше на обещанията ми с физическо насилие. Казваше, че ме е “пребил до крак”. Когато завърших девети клас, ме изпратиха да уча за готвач, защото се смяташе, че е необходимо да имам професия. След като завърших, си намерих работа в едно кафене. Родителите ми ме ругаеха и изискваха да крада храна от кафенето и да я нося вкъщи, настоявайки, че трябва да изхранвам семейството, а не да бъда наивна глупачка.

Те контролираха заплатата и живота ми. Тогава взех решение, което промени живота ми. Купих си билет и заминах за града, като се дистанцирах от тях. Знаех, че това е сериозен избор, който не може да бъде променен. В града бързо си намерих работа, като започнах като мияч на чинии, и наех стая от един пенсионер. Тя се отнасяше любезно с мен, взимаше справедлив наем и аз се опитвах да ѝ помагам с каквото мога. Развихме добри отношения, поддържахме жилището чисто и уютно, наслаждавахме се на вкусни ястия заедно и се подкрепяхме взаимно.

След известно време тя ме запозна с един мъж и решихме да се оженим. Родителите му одобриха това. Година по-късно ни се роди дъщеря, а след това и син. В разгара на всичко това родителите ми започнаха да ми липсват и реших да ги посетя. Със съпруга ми приготвихме подаръци и тръгнахме. За съжаление родителите ми не го оцениха. Те просто ме изхвърлиха от къщата, като затръшнаха вратата пред лицето ми, без дори да погледнат съпруга и децата ми. Бях много наранена и дори взех подаръците със себе си. От този момент нататък взех твърдото решение, че повече няма да ги посещавам.

 

Rate article
Родителите ми ме ругаеха и изискваха да крада храна от кафенетата и да я нося вкъщи, настоявайки, че трябва да изхранвам семейството и да не бъда наивна глупачка.