Родителите ми ме принуждаваха да крада храна, като казваха, че трябва да изхранвам семейството си. Но един ден взех решение, което промени живота ми

Бях най-възрастният в голямото ни семейство, което означаваше, че всички домашни задължения и надзор над по-малките лежат на моите плещи. Никой не се интересуваше дали го искам, или не. В училище и на двора постоянно ми се подиграваха, че съм постоянно с малки деца, а аз плачех и си обещавах, че няма да имам свои деца. Баща ми ме биеше заради думите ми. Когато завърших девети клас, ме изпратиха да уча за готвач, казаха, че имам нужда от професия. След колежа си намерих работа в едно кафене. Родителите ми се кълняха и изискваха от мен да крада храна и да я нося вкъщи, защото трябваше да изхранвам семейството си, а не да бъда наивна глупачка.

Освен заплатата ми, те ми наредиха и живота; купих си билет и отидох в града. Далеч от тях. Знаех, че това е сериозно решение, но нямаше връщане назад. В града бързо си намерих работа, макар че отначало работех като мияч на чинии и живеех при една пенсионерка, като наемах стая от нея. Тя се отнасяше добре с мен, не ми налагаше излишни такси, а аз, от своя страна, ѝ помагах, доколкото можех. Разбирахме се добре: чиста и уютна къща, вкусна храна, подкрепа един за друг.

След известно време се запознах с едно момче и решихме да се оженим. Родителите му ме харесваха. Година по-късно се роди дъщеря ни, а след това и син. По някое време започнах да сънувам родителите си и реших да ги посетя. Със съпруга ми събрахме няколко подаръка и отидохме. Жалко, че родителите ми нямаха нужда от всичко това: те просто ме изхвърлиха от къщата, затръшвайки вратата пред лицето ми. Дори не погледнаха съпруга и децата ми. Бях дълбоко обидена и дори си прибрах подаръците, и реших, че повече няма да дойда при тях.

 

Rate article
Родителите ми ме принуждаваха да крада храна, като казваха, че трябва да изхранвам семейството си. Но един ден взех решение, което промени живота ми