Родителите ми купиха апартамент за по-голямата ми сестра и ми дадоха своя. Когато настоях за легализиране на сделката, станах изгнаник в собственото си семейство.

В продължение на повече от десет години не бях говорил нито с родителите си, нито с по-голямата си сестра. Отдавна бях осъзнала, че съм необичана дъщеря. Подходът им изглеждаше такъв: “Всичко за единия, нищо за другия”. Сюзън, главната героиня на тази история, беше на седемнайсет години, когато по-голямата ѝ сестра Анна забременя и се омъжи. Когато обаче Сюзън навършила осемнадесет години, родителите ѝ решили да дадат на Анна двустаен апартамент. Тъй като били млади и богати, те нямали никакви угризения за такъв щедър подарък за дъщеря си. Те дори направили ремонт и купили нови мебели за нея.

Чувствайки се лишена, Сюзън събрала смелост да попита: “Може ли и аз да имам апартамент?”. Родителите ѝ я отблъскват с думите: “Ти все още си в университета. Ще поговорим за това, когато си готова да създадеш семейство.” Няколко години по-късно Сюзън беше на двадесет и две години и завършваше университета. Въпреки че не планираше да се омъжи веднага, тя искаше да живее независимо от родителите си. Когато отново повдигна темата, финансовото положение на семейството се беше променило. Бизнесът им вече не беше толкова успешен, колкото беше преди. “Когато нас ни няма, този апартамент ще бъде твой”, увериха я те. “Той е дори по-добър от този на сестра ти. Има три стаи и струва малко повече. Засега ще живеем заедно. Ще можеш да се грижиш за нас на стари години”.

Сюзън обмисли ситуацията, като се замисли: “Как мога да оформя това споразумение? Сестра ми също има право на този апартамент като наследница.” За да получи разяснения, тя попита родителите си: “Искате ли да регистрирам апартамента за себе си? Смятате ли, че сестра ми ще поиска своя дял? Тя вече си има собствен апартамент, защо й е нужен моят?” Дълбоко в себе си Сюзън вярваше, че никога не можеш да имаш твърде много жизнено пространство. Поглеждайки назад, тя признаваше, че е била достатъчно проницателна, за да разпознае обожанието им към сестра ѝ. По онова време съпругът на сестра ѝ бе изпаднал във финансови затруднения и въпреки собствените си ограничени средства родителите ѝ ги бяха подкрепили и им бяха помогнали финансово. Никога обаче не са оказвали същата помощ на Сюзън.

Десет години по-късно тя все още е отчуждена от семейството си. Родителите ѝ се обидили, когато тя им казала, че трябва да официализира всичко, и заявили, че няма да го направят. Всичко си дошло на мястото и Сюзън решила да наеме апартамент и да заживее самостоятелно. През цялото това време родителите ѝ не са се опитали да възстановят връзката си с нея, така че сега тя разчита само на себе си.

 

Rate article
Родителите ми купиха апартамент за по-голямата ми сестра и ми дадоха своя. Когато настоях за легализиране на сделката, станах изгнаник в собственото си семейство.