Родителите ми купиха апартамент на по-голямата ми сестра, а на мен оставиха своя. Когато поисках да оформя всичко юридически, станах изгнаник в това семейство.

– Не съм общувал с родителите си и с по-голямата си сестра повече от десет години. Отдавна съм разбрала, че не съм тяхна дъщеря. Те имат такъв подход – всичко за единия, нищо за другия. По-малката беше на шестнайсет, когато по-голямата сестра забременя и се омъжи. Беше на двайсет и седем години и родителите ѝ решиха да ѝ дадат двустаен апартамент. Бяха млади, печелеха добре и не съжаляваха, че са направили такъв подарък на дъщеря си, дори направиха ремонт там, купиха нови мебели.

Можеш ли да ми дадеш апартамент? – Ти все още си в училище. Когато се замислиш да създадеш семейство, тогава ще поговорим. Минаха няколко години. Момичето вече беше на двайсет, учеше в университета. Все още не планираше да се омъжва, но искаше да живее отделно от родителите си. Когато за втори път отвори тази тема, финансовото положение в семейството вече се беше променило. Бизнесът вече не бил толкова успешен, колкото преди. Родителите ѝ не можеха да си позволят да ѝ дадат апартамент. “Когато ние си отидем, този апартамент ще бъде твой. Той е дори по-добър от този на сестра ти.

Той е тристаен апартамент и струва малко повече. Стига да живеем заедно. Когато остареем, ти ще се грижиш за нас. – Тогава ще трябва да го уредиш по някакъв начин. Сестра ми също е наследница на апартамента. – По закон? Мислиш ли, че сестра ти ще поиска своя дял? Тя си има собствен апартамент, защо й е твоят? – Тя има две деца. По принцип тогава бях достатъчно умна, за да разбера, че те обожават сестра ми. По онова време съпругът на сестра ми се справяше зле. И родителите, въпреки лошото им финансово положение, им помагаха с пари, на практика ги подкрепяха. Но на мен не ми помагаха. Вече десет години плащам ипотеката и ще я плащам още пет години. А на моята възраст нямам здраве. Но всичко е наред: ще се справя.

 

Rate article
Родителите ми купиха апартамент на по-голямата ми сестра, а на мен оставиха своя. Когато поисках да оформя всичко юридически, станах изгнаник в това семейство.