Родителите ми дори не дойдоха на сватбата ми, а майка ми поиска да взема заем за сватбата на сестра ми.

Винаги е било така, още от детството ми. Бях нежелано дете, родителите ми никога не са го крили. Със сестра ми имахме не толкова голяма разлика във възрастта – само три години. Затова традиционно носех дрехите на сестра си. В пети клас бях много по-висока от сестра ми, но все още носех нейните дрехи. Ходехме в различни училища, така че никой не забелязваше, че нося нейните дрехи. Едва в гимназията започнах да нося нови дрехи. За родителите ми сестра ми беше специална: тя ходеше на курсове, наемаха й учители. Аз прекарвах летните ваканции с баба ми, а сестра ми ходеше на море с родителите ми. Никога не ми е хрумвало да се боря, да търся справедливост по какъвто и да е начин. Положението не ми харесваше, но ме беше страх да направя нещо.

Имах ниска самооценка: това не е изненадващо. Сестра ми избра най-престижния университет, но не влезе в бюджета. Аз също не исках, но родителите ми ми казаха: “Ако влезеш в държавния бюджет – добре. Ако не – потърси си работа”. Аз влязох в държавния бюджет, но никой не се зарадва за това, дори не ме поздрави. Събрах си нещата и се преместих в общежитието. Бях се уморил от безразличието на родителите си. В общежитието се запознах с едно момче, за което по-късно се омъжих. Забременях в пети курс и решихме да отпразнуваме сватбата. Родителите ми бяха възмутени от тази новина.

Те поискаха да се отърва от детето. Крещяха ми, наричаха ме безсрамница, казваха, че няма да присъстват на сватбата ми, няма да ми дават пари. В същото време купиха скъпа чуждестранна кола за сестра ми. Родих син, съпругът ми беше възхитен. Родителите ми се обадиха и ме поздравиха. Те не се интересуваха от живота ми. Наскоро синът ми навърши пет години. Родителите на съпруга ми ни подариха апартамент, синът ми ходи на детска градина, а аз очаквам второто си дете. Веднъж майка ми ми се обади и ми каза, че сестра ми се омъжва. Тя каза, че нямат пари за сватбата ѝ и трябва да взема заем. Аз отказах. А тя каза, че вече нямам нито родители, нито сестра.

 

Rate article
Родителите ми дори не дойдоха на сватбата ми, а майка ми поиска да взема заем за сватбата на сестра ми.