Родителите купуват един апартамент за две дъщери едновременно и това е тяхната огромна грешка

На моя приятелка се случи странна ситуация. Честно казано, изобщо не я разбирам. Тя и съпругът ѝ се ожениха и сега е настъпил нов етап от живота им. Родителите на булката продадоха колата си, за да инвестират в жилище за младоженците. Родителите на младоженеца взеха голям заем. Те спестили всички пари и те били достатъчни само за приличен апартамент. Всички били щастливи. Но момичето започнало да говори със съпруга си за това, че ще се чувства по-комфортно, ако бъдещите ѝ деца имат собствено жилище. – “Сега родителите ни успяха да ни помогнат с пари и ние живеем отделно в нашия апартамент. Но кой знае какво ще се случи след 20-30 години с децата ни, така че трябва да помислим за жилището предварително. Година след сватбата се ражда дъщеря им.

Тогава младото семейство, без да се замисля, изтеглило ипотечен кредит и купило двустаен апартамент за дъщеря си. Докато дъщерята растяла, те решили да устроят там наематели, които да изплащат ипотеката със свои пари. И всичко вървяло добре. Само че след 4 години момичето отново забременяло. Отново се родила дъщеря. Но би било безсмислено да вземат нов ипотечен кредит, да мислят отново за нов апартамент. Жената разбрала, че семейството не може да понесе такъв риск. – “Е, няма страшно, можете да регистрирате един апартамент за две дъщери. Още повече, че има две стаи – успокои я съпругът ѝ. Но жената все още продължаваше да мисли за тези апартаменти.

– “Те имат разлика във възрастта. Докато първата дъщеря ще е в университета, вече трябва да изгради личен живот, а по-малката все още ще е на училище. Какво трябва да направим?” – Да ги оставим двете да живеят в апартамента или да го продадем, а парите да разделим наполовина – отговори мъжът. А жената постоянно повдига този въпрос с апартаментите; честно казано, омръзна ми да я слушам. Някои хора нямат нищо собствено, но успяват да си купят жилище. А вариантът, ако мъжът на една от дъщерите има богато семейство и тя отиде при тях – жената изобщо не обмисля. Тя сама си е измислила проблемите, затова вярва в тях.

 

Rate article
Родителите купуват един апартамент за две дъщери едновременно и това е тяхната огромна грешка