Робърт разказва, че чичо му го наръгал и го оставил да стои в ъгъла.

Разказвачът е мъж. Той е на 38 години. Женен е и отглежда сина си Робърт, който сега е на девет години. Момчето се развива добре: интелигентно е, обича да чете, безразлично е към всякакви играчки. Един ден мъжът и съпругата му трябва да напуснат града. Те решават да оставят сина си при брат му. Не искали да наемат бавачка. Няма доверие в тях. Братът на съпругата също има дете на същата възраст. Мислели са, че всичко ще е наред, докато синът им не се обадил. Той говореше през сълзи.

Трябваше да отидем в друг град, за да продадем апартамента след баба ми. Веднага щом намерихме купувачи, със съпругата ми решихме да отидем. Формалностите отнеха няколко дни. Заведохме сина ни в дома на брат ми. Не мислехме, че там може да му се случи нещо. Имаме много впечатлително и умно момче. Случва се да се включва в разговорите на възрастните. Кой би си помислил, че това ще бъде проблем за брат ми.

Когато пристигнахме в града, веднага се заехме с уреждането на документите. Когато бяхме свободни, отидохме в дома на един приятел. След това се обадихме на сина ни. Разговорът мина гладко. Успяхме да се отпуснем. На следващия ден започнахме да изготвяме договора, взехме парите, изнесохме нещата от апартамента. Успяхме да свършим всички неща по-близо до вечерта. Вече се канехме да отидем при приятеля ми. И тогава телефонът иззвъня. Беше синът ми. Искаше да го взема от брат му, много плачеше. Разбира се, че се зачудих: какво може да се е случило?

Робърт ми каза, че чичо му го е наръгал и го е оставил да стои в ъгъла. Следващото нещо, което си спомням, е, че чух брат ми да крещи и да отнема телефона от сина ми. Разговорът беше прекъснат. Опитах се да се обадя обратно, но телефонът беше изключен. Разбираемо е, че със съпругата ми започнахме да се притесняваме. Започнахме да се обаждаме на брат си, но той не отговаряше.

Без много да се замисляме и без да се бавим, потеглихме към дома. Три часа по-късно пристигнахме. Брат ми седеше в кухнята и пиеше алкохол. А синът ми стоеше в ъгъла в другата стая, целият разплакан.

Стоеше там повече от четири часа. Попитах брат ми защо си е позволил да се отнася така със сина ми.

Отговорът, който получих, беше, че синът ми задава твърде много въпроси и не ги оставя да си починат на спокойствие след работа. И за да му даде урок, че възрастните не бива да бъдат обезпокоявани, той реши да го постави в ъгъла. Не продължих разговора. Заведох сина си вкъщи.

На Робърт му беше трудно да се успокои. Едва след три часа той заспа. На следващия ден започнах да разпитвам сина си какво се е случило.

Той изглеждаше така. Брат ми и съпругата ми започнаха да се карат помежду си. След това брат ми веднага грабна чаша водка. Когато синът видя всичко това, реши да дойде и да смъмри възрастния мъж: според него не е правилно да се държиш неуважително с жените, да им крещиш. Такъв съвет разгневил брата. Затова решил да накаже детето за това, че го поучава.

 

Rate article
Робърт разказва, че чичо му го наръгал и го оставил да стои в ъгъла.