Робърт е на 7 години, когато родителите му го изпращат в сиропиталището!

Трудното решение да изпратят малкия Робърт в сиропиталище е тежко бреме за родителите му. Те осъзнали, че няма да могат да осигурят нормална издръжка и на двете деца, затова решили да задържат по-малкия си син и да се разведат с по-големия. Въпреки факта, че Робърт вече е изпитал родителска любов, родителите му го уверяват, че ще го върнат веднага щом имат средства, и му казват да бъде търпелив и да чака в сиропиталището    .

през първите две години семейството му го посещавало често, носело му лакомства, а понякога го вземало вкъщи за уикенда. С течение на времето обаче, когато Робърт навършва десет години, тези посещения стават все по-редки и накрая съвсем спират. Тогава той осъзнава, че в този свят може да разчита само на себе си. Подхранван от интелигентността си, той започнал да влага енергията си в личностно развитие.

Потопил се в спорта, четял ценни книги, търсел нови връзки и се отдал на усилено учене. Използвал без колебание всяка възможност, която съдбата му предоставяла. На 18-годишна възраст постъпва в един от най-престижните университети, като печели похвали от преподавателите си за трудолюбието и добротата си. В резултат на това, когато четвъртият му курс е към края си, му предлагат стаж в успешна фирма     .

Неговият ръководител още от самото начало разпознава потенциала на Робърт и му предрича блестящо бъдеще в компанията. Само за няколко години Робърт се издига до ръководна позиция. По това време се развиват ключови събития. Робърт никога не споменавал родителите си и се опитвал да забрави за тях, както и те били забравили за него. Всичките си свободни мигове посвещаваше на личностното си израстване. Родителите му обаче решили да се върнат в живота му.

Благодарение на връзките, които поддържали с учителите от сиропиталището, успели да го открият. Помолили го за прошка и помощ. Оказало се, че по-малкият брат на Робърт е попаднал в лоша компания, затънал е в дългове и е изчезнал. Цялото семейство било заплашено от изселване поради тежкото си финансово положение. Те се обърнали за помощ към най-големия си син с надеждата да се съберат отново като семейство, както преди да навърши осем години.

Ролите обаче се размениха. Вместо малко дете, което тъгува за дома, имало родители, които молят за пари. Вместо родителите, безразлични към емоциите му, имаше един решителен Робърт. Той не ги отблъсна, а спокойно им даде пари, за да изплатят дълговете си, и ги помоли да не се месят в живота му. Мечтите му за безгрижно детство в любящо семейство с по-малкия му брат са разбити по време на празнуването на самотния му рожден ден в сиропиталището.

 

Rate article
Робърт е на 7 години, когато родителите му го изпращат в сиропиталището!