Роботът готви, пералнята мие, прахосмукачката чисти: за какво тогава е жената?

Днес много мъже смятат, че домакинските уреди вършат домакинската работа вместо жените, което само обезценява женския труд. Те вярват, че жената просто натиска един бутон и пералнята ще изпере, роботът ще сготви, а прахосмукачката ще изчисти.

Това поражда въпроса: защо мъжете отказват да помагат на жените в домакинската работа, когато всичко, което трябва да направят, е да натиснат един бутон? Когато се приберете от работа, роботът вече е сготвил първото ястие, второто ястие и компота, донесъл е храната от магазина, измил е всичко, нарязал го е и го е заредил в себе си, пералнята е изпирала, извадила, закачила и подредила в шкафа онези неща, които вече са изсъхнали, съдомиялната машина се е заредила, разтоварила, подредила чиниите в шкафа, роботът е прахосмукирал, подредил, поставил нещата на местата им, изнесъл е боклука, избърсал е рафтовете от прах – красота! Само за да седна на дивана и да гледам телевизия.

И не бива да забравяме, че сега почти всички жени работят! Първо отива на работа, а после се прибира за втора смяна , не си почива като мъж.

“И аз помагам на жена си в домакинската работа!” – гордо заявява съпругът, претендирайки за медал и титлата “идеален съпруг”. Какво имаш предвид, че помагаш? Вие живеете заедно в една къща, така че е ваша отговорност да вършите 50% от домакинската работа.

А децата? Кога за последен път сте писали домашна работа с детето си? Знаете ли какъв размер дрехи и обувки носят децата ви? Знаете ли какви филми харесват, какви книги четат, към какво са алергични? Ако не знаете, значи сте лош баща.

Кога за последен път подарихте на жена си цветя, внимание, нещо, което я направи щастлива? Кога я изненадахте, заведохте я на кино или на ресторант, похвалихте я? Не можете ли да си спомните? Това означава, че не сте добър съпруг. Какво можете да предложите освен свидетелство за брак?

По някаква причина в нашата страна е прието да се смята, че съпругът трябва: да чисти, да готви, да ражда, да възпитава, да изглежда добре, да създава уютен дом, да работи, да забавлява съпругата. А какво трябва да прави съпругът? Да работи и да се пърди на дивана след работа? Защо мъжете не се учат как да бъдат добри съпрузи и бащи?

Нашите мъже са твърде разглезени от жените. Те са свикнали да мислят, че жените им го дължат. Няма значение колко е крив, косовар, мързелив, просяк – той все още си мисли, че е по-добър от жената. “Жената ми го дължи, иначе защо да се женя? И наистина, какъв е смисълът? Защо една жена трябва да се омъжва, ако това няма да направи живота ѝ по-добър?

Вече има много жени, които са осъзнали, че да си сам е по-добре!

Новото поколение момичета не бърза да се омъжва и да има деца. И това е правилно.

Те имат пример – своите майки. Това им е помогнало да разберат всичко и да си вземат поуки. Има и интернет, който помага да се покаже истинската същност на нашите мъже – нулево образование, нулево уважение към жените. Те просто крещят, че жените трябва да им се подчиняват.

Светът се променя бързо и култът към панталоните е в миналото.

 

Rate article
Роботът готви, пералнята мие, прахосмукачката чисти: за какво тогава е жената?