Ричард решава да заведе майка си в старчески дом. Но думите на дъщеря му го накараха да се замисли

В живота често се случва всичко да се натрупва. И дори не знаеш как да се справиш с него. Тогава се опитваме да се отървем от това, което ни пречи да живеем спокойно. Жалко, но понякога това са членовете на семейството ни. След като сме пораснали, малко от нас си спомнят как родителите ни са се грижили и са давали любовта си, когато сме били малки. Преставаме да бъдем благодарни и напълно забравяме, че нашите близки също се нуждаят от подкрепа и грижи.

Ричард имаше много проблеми. Той има безработна съпруга, дъщеря и болна майка.

Мина един месец. Беше им тясно да живеят заедно. А съпругата не пропускаше случай да му напомни, че и на тях самите им е трудно, а после тъщата им паднала на главата. Тогава се съгласиха, че ще е най-добре да заведат майка ми в старчески дом. Там щяха да се грижат за нея и най-важното – щеше да има повече пространство.

Така че съпругът ми взе майка ми и я закара дотам. Тя мълчеше през целия път. Разбира се, не разбираше как е възможно хората в беда да се държат заедно, но синът ѝ, напротив, реши да се отърве от най-близкия си човек. Но дъщерята, която той взе със себе си, караше през целия път и весело питаше баща си за нещо.

А после, като погледна баба си, каза:

– “Татко, какъв е адресът на тази къща?
– Каква къща, дъще?
– Ами… Там, където водиш баба ни.
– Какво искаш да направиш?
– Един ден и ти ще остарееш, затова те водя тук.

Мъжът спря колата. Той определено не очакваше да чуе такива думи от дъщеря си. В този момент Ричард
усети болката, която майка му бе изпитвала през цялото време.

След това мъжът се обърна и потегли към дома си. Беше тясно, но майка му беше там. Той ѝ се извинил, че е искал да остави най-скъпата си жена в старчески дом. При това в чужд град. Напротив, в такъв труден момент те трябва да останат заедно. Ако не беше дъщеря му, щеше да направи някоя глупост.

 

Rate article
Ричард решава да заведе майка си в старчески дом. Но думите на дъщеря му го накараха да се замисли