Решителният баща иска да принуди сина си да се ожени, но не знае, че го очакват неочаквани обрати.

“Излизай, неблагодарнико!” – изкрещява бащата и Алиса напуска къщата. Бяха изминали осем години, откакто беше загубила майка си, и сега, на осемнадесет години, Алиса беше завършила със златен медал последния курс на медицинското училище. Тя се стремеше да тръгне по стъпките на майка си, но баща ѝ имаше други планове, които ѝ представи като изненада. Той обяви годежа ѝ със сина на негов приятел.

Чувствайки се раздвоена, но решена да следва мечтата си, Алиса си намира място в студентско общежитие и започва да работи на половин работен ден в кафене. Една вечер, когато приключва смяната си, тя забелязва в кафенето елегантно облечен брюнет. Външният му вид бил по-подходящ за ресторант, отколкото за скромно кафене. Алиса не можеше да не се замисли за него.

На път за общежитието тя срещна същия брюнет, който я чакаше до колата. Той я извика: “Алиса, трябва да говоря с теб.” Изненадана, тя спря, за да се вслуша. Той ѝ казал, че е нейният изненадващ годеник, когото баща ѝ бил уредил за осемнадесетия ѝ рожден ден, но той не могъл да пристигне навреме.

“Казвам се Робърт”, представи се той. “Нека се наричаме с първите си имена. Имам бизнес предложение за теб. Първо ме изслушай и след това реши дали да го приемеш, или да го отхвърлиш.” Алис се съгласи да го изслуша.

Робърт обясни ситуацията си – искал да развива собствен бизнес, но баща му го изнудвал да се ожени за момиче, заплашвайки да му отнеме фирмата. Той й предложил фиктивен брак, като й предложил финансова подкрепа, собствена стая и пълна независимост без никаква намеса в живота й.

Макар че Алис беше зашеметена, тя се нуждаеше от време, за да помисли. Робърт ѝ даде визитната си картичка и я помоли да му се обади, когато е готова да вземе решение. С течение на времето Алис обмислила предложението и накрая се свързала с него.

Сватбата се състоя в присъствието само на родителите на двойката. Когато се целунаха, между тях прехвърча искра. Алис прошепна на Робърт, че го харесва, и той с радост ѝ отговори. През следващите няколко месеца тази искра прераства в любовен пламък и в крайна сметка те осъзнават чувствата си един към друг.

 

Rate article
Решителният баща иска да принуди сина си да се ожени, но не знае, че го очакват неочаквани обрати.