Решихме да продадем апартамента на дядо ми, но не можехме да си представим, че духът му ще реагира по този начин!

Щеше да е трудно да повярваме в това, което се случи със семейството ми, ако то не се беше случило точно пред очите ни. Всичко започна преди шест месеца, когато любимият ми дядо почина, оставяйки след себе си красив апартамент в сърцето на града. След като мина един месец от кончината му, аз и семейството ми решихме да почистим апартамента и да го подготвим за продажба. През деня опаковахме всички вещи на дядо ми в големи торби.

До вечерта всички се прибраха, но брат ми реши да пренощува в апартамента. Беше около шест часа сутринта, когато ми се обади и ме помоли да дойда незабавно с треперещ от страх глас. Втурнах се към апартамента, без да се колебая. Щом влязох, видях уплашеното изражение на лицето на брат ми и той изглеждаше невероятно блед. Чух звук от стъпки в стаята, но там нямаше никой. Атмосферата беше зловеща и усетих как по тялото ми преминават гъши тръпки. Страхът ни обзе и ние набързо напуснахме апартамента.

Отне ни около половин час, за да съберем смелост да се върнем. За наша изненада, когато се върнахме, видяхме, че всички вещи на дядо ни са грижливо подредени на обичайните им места. Това беше едновременно облекчение и зловещо преживяване. След тази случка решихме да не посещаваме повече апартамента и поверихме всички въпроси, свързани с продажбата му, на агенцията за недвижими имоти. За щастие, новите наематели не се сблъскаха с никакви проблеми след покупката. Въпреки това спомените за преживяното от нас все още ме карат да настръхвам, когато си спомням за онази зловеща нощ.

Rate article
Решихме да продадем апартамента на дядо ми, но не можехме да си представим, че духът му ще реагира по този начин!