Решихме да не изпращаме повече дъщеря си при баба ѝ.

Внучката ни Хелена беше само на тринадесет години, когато я изпратихме при баба ѝ за двуседмична ваканция. Отначало Хелена обичаше да прекарва времето си с баба си и те имаха чудесна връзка. Но с годините Хелена порасна и очарованието на селото започна да избледнява за нея. Липсват ѝ приятелите, киното и различните занимания, на които се е наслаждавала в града. Освен това Хелена беше единствената внучка на баба си и посещението ѝ беше начин да внесе малко радост в живота ѝ   .

един ден бащата на Хелена я завел в дома на баба ѝ, когато майка ѝ Мария раждала второто си дете. Двамата решили, че ще е добре Елена да подиша малко чист въздух и да поговори с баба си. Пристигането на Хелена подобрило и финансовото положение на баба ѝ, тъй като зет ѝ изпратил пари, за да подпомогне разходите на момичето по време на престоя ѝ    .

Отначало бабата не очаквала от Хелена да ѝ помага в домакинската работа, просто се радвала, че има нейната компания. Тя се радвала, че има с кого да разговаря и да споделя ежедневието си. С течение на времето обаче Елена започнала да отправя искания и оплаквания. Тя знаеше, че баща ѝ дава на баба ѝ пари, за да ѝ купува каквото пожелае, и очакваше най-добрите лакомства и храна.

За съжаление, ситуацията се влошила, когато Елена изпаднала в истерия, защото някой изял кроасана ѝ. Тя обвини роднина, който живееше с баба ѝ, че го е изял. Инцидентът ескалира и се налага бащата на Елена да дойде, за да разреши проблема. Недоразуменията и истериите довели до напрежение в семейството и от този момент нататък те решили повече да не изпращат Хелена при баба ѝ.

Това решение много натъжило бабата. Тя ценеше времето, което прекарваше с внучката си, и въпреки трудностите обичаше да има Елена до себе си. Обстоятелствата обаче се променили и посещенията спрели.

 

Rate article
Решихме да не изпращаме повече дъщеря си при баба ѝ.