Реших да се погрижа за бъдещето си и така се превърнах във враг в очите на родителите си.

Когато хората се чувстват добре с вас, те ви обичат и уважават. Виждал съм това от първа ръка. Ако нещо се обърка, рискувате да се превърнете в най-големия си враг. Все още се чувствам зле заради това, което семейството ми направи с мен. Докато ги издържах финансово, те имаха нужда от мен, а после всичко се промени. Веднага щом реших да се грижа за себе си, станах егоист в техните очи.

Аз съм на тридесет и три години. И съм убедена, че децата определено трябва да живеят без родители до тази възраст. Те и без това прекарват по-голямата част от живота си в отглеждане на собствените си деца, така че имат нужда от почивка и спокойствие в напреднала възраст. Аз също работих упорито и успях да осъществя най-голямата си мечта. Успях да спестя за първата вноска по кредита за собственото ми жилище. Така станах собственик на едностаен апартамент в нова сграда. Радостта ми не познаваше граници.

Когато се нанесох, реших да отпразнувам това събитие с най-близките си хора – родителите и сестра ми.

Исках майка ми и баща ми да са щастливи от моя успех. Освен това все още помагах на родителите си да плащат за образованието на сестра ми. Сега тя е последна година в университета и дори си намери работа, така че повдигнах въпроса на масата, че сестра ми най-накрая трябва сама да плаща за образованието си. Аз също трябва да се справям със собствения си живот и да плащам месечния наем. След десет години ще трябва да се грижа за родителите си и да им помагам финансово. Логично е тази задача в бъдеще да бъде върху мен, а не върху по-малката ми сестра.

Но не съм очаквала такава реакция от страна на семейството си. Сестра ми започна да крещи, че мисля само за себе си, и ме нарече егоистка. Според нея сега не е моментът да купувам апартамент, докато тя все още учи. Не е очаквала да го направя, а ако беше така, нямаше да се запише в университета. Аз все още се чувствах виновен, че сестра ми получава образование.

Вместо да се радват за мен, майка ми и баща ми подкрепиха сестра ми, като казаха, че не са готови да платят за образованието ѝ точно сега, защото планират да си купят нова кола.

След това с родителите ми проведохме дълъг разговор по този въпрос. Те ме нарекоха неблагодарен егоист. Никой от тях никога не ме поздрави за това, че съм си купила апартамент.

 

Rate article
Реших да се погрижа за бъдещето си и така се превърнах във враг в очите на родителите си.