“Реших, че повече няма да се грижа за дъщеря ви. Тя е твоя грижа и грижа на баща й!” – Изявлението на съпруга ми ме зашемети

Ние сме заедно от 9 години. След две години съвместен живот узаконихме връзката си. Когато се омъжих за него, имах дъщеря от първия си брак. Той каза, че не трябва да вземам нищо от бившия си съпруг и че издръжката не е необходима. Той настояваше, че трябва да забравя за него и да не изисквам нищо. Когато се оженихме, дъщеря ми бързо се привърза към него и започна да го нарича татко. Той също я обичаше, отнасяше се с нея като със свое дете. По-късно ни се роди и син. Всичко в живота ни беше наред, докато съпругът ми не ме заведе на един странен и неразбираем разговор.

Съпругът ми често ходи в командировки в други държави. Този път той пристигна в навечерието на Нова година. Децата бяха щастливи, всичко беше много добре. Празнувахме Нова година, приемахме гости, купувахме подаръци за децата. След всичко това съпругът ми каза: “Реших, че повече няма да издържам дъщеря ти. След това ще плащам само разходите на сина ми. Що се отнася до дъщерята, нека родителите й да се тревожат – ти или баща й”. Отговорих, че още тогава съм прекъснала всички връзки с бившия си съпруг и нямам време да си тръгна, защото съм в отпуск по майчинство. Той каза, че това не променя нищо и че трябва да намеря изход.

Бях в шок. Дори не знам какво да мисля. Никога досега не се е държал така. Това е някаква новина. Не мога да разбера какво се е случило. Може би свекърва ми го настройва срещу мен. Искам да се свържа с бившия си съпруг, но съм сигурна, че няма смисъл да губя време и нерви. От друга страна, се страхувам, че може да има сцени на ревност. Озовах се в много трудна ситуация. Търся изход от нея, но не мога да го намеря.

 

Rate article
“Реших, че повече няма да се грижа за дъщеря ви. Тя е твоя грижа и грижа на баща й!” – Изявлението на съпруга ми ме зашемети