Редно ли е един мъж да ревнува от млада секретарка? Глупости! Има само един истински съперник, от когото трябва да се пазите…

Преди пет години се омъжих и отначало всичко вървеше добре. Въпреки това не можех да не се притеснявам от изключително близките отношения на съпруга ми с неговата свекърва. Тъй като е единствено дете, той обожаваше родителите си и отначало не обръщах голямо внимание на това. Искрено се възхищавах на Ребека, моята свекърва, която беше любезна с мен, интелигентна и готова да ми даде ценен съвет. В ранните етапи на връзката ни всичко беше чудесно. След като се оженихме обаче, всичко се преобърна   .

Още преди да се оженим, със съпруга ми решихме да наемем къща, защото никой от нас не искаше да живее с родителите си. Изглежда, че това решение накара Ребека да се тревожи и ревнува. “Свекърва ми си измисляше всевъзможни оправдания, за да върне съпруга ми в къщата на родителите му. Въпреки че беше очевидно, че не съм добре дошла в нейната къща, ние се съгласихме да посещаваме нея и свекърва ѝ два пъти месечно. Въпреки че свекърва ми не беше щастлива от това споразумение, в крайна сметка го прие   .

с течение на времето успяхме да спестим малко пари и решихме да вземем заем, за да си купим къща. Ребека обаче се намеси в избора на парцел, като настояваше за варианти почти в съседство! Въпреки че аз бях против, съпругът ми не позволи това да повлияе на решението му. В крайна сметка купихме къща само на половин час път от роднините ми. Изненадващо е, че те не ни предоставиха никаква финансова помощ!

Веднага разбрах, че ще е трудно да живея така, но никога не съм предполагала, че ще е толкова трудно. Ребека ни посещава всеки ден, без да ни уведомява предварително и без да ни задава въпроси. Приятелят ми й даде резервен ключ за къщата ни! Свекърва ми идва сутрин, пие чай и отива в градината. Тя не се интересува от нея. Чувства се като шеф в нашата къща и не се интересува какви са плановете ни.

Не разбирам защо не може да прекарва това време в собствения си дом. Защо свекървата оставя свекърва си сама? Със съпруга ми сме доста самостоятелни, за да се грижим за градината, нямаме нужда от нейната помощ. Имам чувството, че живея в нейната къща!

Тази ситуация ме изнервя и ядосва, но съпругът ми не изглежда изобщо да е разстроен. Не знам какво да направя, за да запазим семейството си заедно. В края на краищата искам да се чувствам в безопасност в собствения си дом и да бъда домакиня там, а не снаха!

Какво бихте посъветвали една жена в тази ситуация да направи?

 

Rate article
Редно ли е един мъж да ревнува от млада секретарка? Глупости! Има само един истински съперник, от когото трябва да се пазите…