Ребека продава къщата и разделя парите поравно между синовете си. Но сега няма кой да се грижи за нея.

Ребека седеше на една пейка близо до входа. До нея имаше бастун, без който тя не може да ходи. Преди много години тя е била млада и здрава. Имала е добра работа и двустаен апартамент. По-късно, когато синовете ѝ пораснали, Ребека и съпругът ѝ осигурили жилище за всеки от тях. Когато дошло време тя да се пенсионира, децата ѝ вече си били осигурили апартаменти и успели да си купят коли.

На стари години Ребека мислела, че със съпруга ѝ ще живеят в къща в провинцията. На чист въздух, можели да засаждат картофи, краставици, домати, зеле. Но тогава ги сполетяла скръб. Съпругът ѝ починал. Ребека променила решението си да се премести. Какво щеше да прави там без съпруга си? В края на краищата всичко в къщата щеше да ѝ напомня за него. Затова след известно време тя решава да продаде къщата и да раздели парите поравно между синовете си. Най-големият син Иван не бил съгласен с майка си. Той казал, че има три деца, а по-малкият му брат има едно дете. Как би могло да бъде по равно? По-малкият брат отговорил, че може да има повече деца, така че наистина трябва да разделят всичко поравно. Тогава майка ми решила да сложи край на спора им и казала, че сама ще управлява парите. Първо щяла да продаде къщата, а след това да реши всичко останало.

Ирина продаде къщата и раздели парите по равно. Остави синовете си да решат сами, защото не раздели парите между внуците си, а между синовете си. Освен това, ако се случеше да се наложи да се грижат за нея на стари години, това щяха да направят децата ѝ, а не внуците ѝ. Най-големият син бил много разстроен от това. Той не е съгласен с решението на майка си. Но по-малкият е само щастлив от това. Дори да беше обратното, при положение че по-малкият син има три деца, а по-големият – едно, синовете щяха да си поделят парите, а не децата им.

Времето е минало. Здравето на Ребека се влошаваше. Най-големият син отказал да се грижи за майка си. По-младият се съгласил при условие, че някой ден ще получи апартамента на майка си. В крайна сметка в днешно време лекарствата са скъпи. По-големият син не се съгласил с това и нямало да дава пари за лекарствата на майка си. Той казал, че брат му вече е получил повече, отколкото му е необходимо, така че сега той трябва да плати за лечението на майка си. Важното е, че заради кавгите си синовете не забравят за майка си, която се нуждае от тяхната помощ.

 

Rate article
Ребека продава къщата и разделя парите поравно между синовете си. Но сега няма кой да се грижи за нея.