Ребека не иска да напуска дома си, но децата решават да го направят без нейно съгласие.

Ребека отглежда дъщеря си сама   . Дъщерята израснала като добро и мило момиче, помагала на майка си във всичко. Те били като приятелки. Дълги разговори вечер, навсякъде заедно. Дъщерята се доверявала на майка си за всичките си тайни. Ребека беше убедена, че винаги ще бъде така. Но когато дъщеря ѝ доведе гадже в къщата, майката разбра, че дъщеря ѝ вече не е малко момиче. Тя има свой собствен живот на възрастен.

след сватбата младите хора започнали да решават къде да живеят. Родителите на зетя имат две по-малки дъщери. Те можели да живеят близо до Ребека, но гаджето ѝ отказало. Беше му омръзнало от поученията на майка му, а и свекървата щеше да му бъде натрапница. Тя определено няма да ги остави да живеят на спокойствие. Той няма да търпи това. Затова се съгласиха да наемат апартамент. Живееха там в продължение на четири години. През тези години им се родила дъщеря. Съпругът беше единственият, който внасяше пари в къщата, така че не винаги имаха достатъчно. И тогава се налагаше да плащат наема.

Тогава дъщерята помолила майка си за помощ. Ребека не можела да откаже на собственото си дете, затова майка ѝ се опитала да им помогне, доколкото можела. Напоследък дъщеря ѝ също започнала да се разболява. За лечението й били похарчени много пари. Помощта на майка ѝ дълго време не била достатъчна. Тогава дъщерята предложила на майка си да отиде на село и да живее в къщата на баба им. А те щели да живеят в апартамента на майка си. Така щяло да бъде по-добре. Нямаше да им се налага да плащат наем   .

Гърдите на Ребека се стегнаха. Тя не искаше да отиде на село. Как би могла да живее там без мъжки ръце? Щеше да трябва да намери дърва за огрев, да ги нареже, а кой щеше да ѝ помогне? Ребека дълго мисли какво да прави. И дъщеря ѝ започна да пренася вещите си в апартамента на майка си. Тя дори започнала да планира ремонт. Децата решавали всичко без нейното съгласие. Просто преместиха вещите и това беше всичко.

Така че жената нямала друг избор, освен да освободи апартамента заради децата. Беше намерена кола, която да транспортира всички вещи на Ребека до селото. Тя прекарала цяла седмица в разопаковане, зет ѝ цепел дърва, а дъщеря ѝ чистела. Изглеждаше, че са свършили всичко. Тя ще трябва да пътува с автобус до работа, но какво може да се направи? Ще свикне някак си.

Отначало децата й идваха да й помагат. Но после започнаха да идват все по-рядко. Ребека помолила зет си да дойде и да ѝ помогне да нареже дърва, защото през зимата нямала с какво да се отоплява. Но отговорът бил един и същ – нямали време, имали си работа за вършене. Жената започнала да плаче, трябвало да направи нещо. Помолила съседката си, която също дошла от града в селото. Децата му също идвали рядко.

Те си помагали един на друг. И един ден съседът им предложил да живеят заедно. Той щял да върши мъжката работа, а Ребека щяла да се занимава с домакинството. Тя не се замислила и веднага се съгласила. Така те започнали да живеят заедно. Ако не се нуждаели от деца, щели да живеят заедно.

 

Rate article
Ребека не иска да напуска дома си, но децата решават да го направят без нейно съгласие.