Работила е в чужбина в продължение на 9 години, а когато се връща у дома, никой не я посреща дори на гарата в родния ѝ град.

Заради трудното финансово положение Мария решава да започне работа. Тя смятала, че ще се върне веднага щом спести пари. Всичко обаче се проточило в продължение на 9 дълги години. Вкъщи жената оставила дъщеря си със сина си и съпруга си, който обичал да пие.

Работата не била лесна. Отначало жената трябвало да се грижи за една възрастна дама, която била много взискателна. Мария обаче издържала на всичко в името на семейството си. По-късно тя започнала да работи допълнително като продавачка в магазин. Почти нямала време за почивка. Имала на разположение 4 часа на ден за сън. Но жената не се оплаквала, защото семейството ѝ имало нужда от нея.

Минали две години. Мария решила, че е време да се върне. Съпругът ѝ обаче я разубеждава от това решение. Той казал, че нямат повече пари, а и тогава синът ѝ започнал да се среща с момиче. Очевидно сватбата не е далеч.

Така че жената останала още една година, а след това още една и още една. Тя изпращала спечелените пари на семейството си и поддържала връзка с тях чрез Skype. Така изминаха 9 години.

Накрая Мария решила да се върне в родината си. Тя донесла със себе си подаръци и подаръци, които дълго време пазела.

Когато никой не я посрещнал на гарата, жената не се разстроила. Тя си помислила, че семейството ѝ е подготвило изненада за нея. Тя повикала такси и отишла на домашния адрес. В двора жената видяла съпруга си, а след това и дъщеря си. И двамата прегърнали Мария, но без особен ентусиазъм.

Час по-късно синът дошъл на гости при булката си. Той каза, че ще отпразнуват сватбата в най-скъпия ресторант в града, а след това ще отлетят за Италия за меден месец. Вече били набелязали един елитен курорт.

После синът намекна на майка си, че младото им семейство се нуждае от собствено жилище. След това посещението приключи, защото двойката бързаше към бъдещата свекърва.

Вечерта Мария, тъжна и уморена след студената среща, отиде в спалнята. Там тя видяла чужди женски дрехи. Мъжът обяснил, че това са вещи на дъщеря му, които тя е оставила там по погрешка.

На следващия ден жената отишла в града. По пътя срещнала стара приятелка, която ѝ казала, че всъщност в къщата ѝ от дълго време живее странна жена. През цялото това време той и децата му живеели с парите, изпращани от жена му. Никой от тях не си отказвал нищо, освен самата Мария.

Накрая всичко си дошло на мястото и жената разбрала само, че семейството ѝ не се радва да я види. Те разбират, че безгрижният им живот е приключил.

Мария решава да си събере нещата и да се върне там, откъдето е дошла. Този път тя планира да спечели пари за собствено жилище и най-накрая да започне да живее за себе си. Що се отнася до семейството ѝ, за тях беше време да поемат отговорност за себе си.

Дали жената е постъпила правилно?

 

Rate article
Работила е в чужбина в продължение на 9 години, а когато се връща у дома, никой не я посреща дори на гарата в родния ѝ град.