Първоначално бабата изразява нежелание да остане с децата през целия ден. Когато обаче научила, че младата двойка е наела бавачка, тя внезапно решила да ги изгони от дома си.

оказва се, че не всички баби са готови да посветят времето и пенсията си на своите внуци, а някои дори не искат да помагат в грижите за децата. Майката на Адам, която е пенсионерка от няколко години, все още се грижи за собствените си нужди, като например да посещава приятели, да ходи на театър и кино. Разбира се, синът не се противопоставял на развлеченията на майка си. Имаше обаче друг проблем. Факт беше, че Адам нямаше собствен апартамент, така че той и съпругата му бяха принудени да живеят при Моника. Съпругата на Адам не възразяваше срещу тази уговорка, като смяташе, че бабата ще се грижи за внуците    .

Щом Моника научила, че снаха ѝ планира да излезе в отпуск по майчинство и да си намери работа, тя попитала кой ще се грижи за децата. В крайна сметка синът ѝ винаги бил на работа и се прибирал късно. Анджелина я увери, че децата са достатъчно големи и че тя ще се справи с грижите за тях, още повече че момичетата ѝ са възпитани и добри. В отговор Моника даде да се разбере, че няма нито желание, нито време да се грижи за внуците си, тъй като вече имала планове за следващата седмица. Анджелина не можеше да разбере как собствената ѝ баба е склонна да харчи времето и парите си за неща, които не си заслужават, и в същото време пренебрегва снаха си, която се опитва да се справи с домашните задължения   .

Анджелина разказа за всичко това на съпруга си и Адам, познавайки характера на майка си, не се изненада. Той успокои съпругата си да не се притеснява, защото просто ще наемат бавачка, когато тя се върне на работа. Когато бабата научила за намерението им да наемат бавачка, тя изведнъж предложила сама да се грижи за децата, но само ако получи финансова компенсация, разбира се. Анджелина и съпругът ѝ решили да не създават неудобства на бабата и продължили да наемат бавачка, тъй като тя не била доволна от идеята, че посягат на времето ѝ и подценяват усилията ѝ.

 

Rate article
Първоначално бабата изразява нежелание да остане с децата през целия ден. Когато обаче научила, че младата двойка е наела бавачка, тя внезапно решила да ги изгони от дома си.