“Просто не идвайте на сватбата ми. Там ще бъдат само богати хора”. – казва дъщерята на възрастния си баща.

Робърт отглеждаше дъщеря си сам. Единствената му цел била тя да стане истински достоен човек. Робърт не жалеше средства, работеше усилено, искаше да осигури на дъщеря си всичко, от което се нуждаеше. Това беше трудно за нея, защото беше загубила майка си толкова рано.

Моника страдала от начина, по който трябвало да живее. Другите деца дразнели момичето, карайки го да плаче и да се тревожи. Робърт винаги утешавал дъщеря си, опитвайки се да ѝ каже, че животът понякога се променя по най-непредсказуемите начини. Той обичал дъщеря си с цялото си сърце и в такива моменти я показвал с особена грижа.

Любимият празник на Моника винаги е бил новогодишната нощ. Момичето я чакаше с нетърпение, мечтаейки всичките ѝ желания да се сбъднат. В училище учениците се обличали в красиви маскарадни костюми или рокли. Робърт винаги имал проблеми с парите, но въпреки това се стараел да накара Моника да изглежда добре в този ден. Веднъж дори купил на момичето толкова красива рокля, че Моника се превърнала в истинска звезда: всичките ѝ съученици се навъртали около нея, изразявайки възхищението си от тоалета ѝ. Момичето било много щастливо, безкрайно благодарно на баща си.

Моника пораснала. След като завършила гимназията, тя отишла да учи в големия град. Всичко се получило точно така, както момичето планирало, защото тя винаги е била много интелигентна. Моника постъпила в университет. Животът в града ѝ повлиял много. Момичето открило жаждата си за пари и се превърнало в пресметлив, студен човек. Моника започнала да се среща с мъже, които били готови да ѝ купят нещо скъпо и да харчат пари за ресторанти.

Когато Моника забременяла, тя се подготвяла за сватбата си. Момичето се чувствало наистина щастливо, защото избраникът ѝ бил богат. Тя обаче не мислела да покани баща си и други роднини на церемонията. Вместо това Моника написала съобщение на Робърт да не идва. Тя му дала да разбере, че на сватбата ще има богати хора. И той не бива да бъде там.

Робърт бил много разстроен от това отношение. Години наред той беше инвестирал всичко, което имаше, в дъщеря си, помагаше ѝ във всичко и винаги я подкрепяше. Заслужаваше ли да се отнасят с него по този начин? След като обмислил нещата, Робърт отишъл в града.

Когато дошло време да поздрави гостите, бащата се приближил до Моника. Той ѝ подаде малък букет, целуна я и каза, че ѝ желае щастие, след което просто си тръгна. Моника стоеше като зашеметена. Тя дълбоко се засрами и се скара на себе си за грозната си постъпка. Как можеше да се отнася така с най-скъпия и най-близкия си човек?

Моника се затича след баща си, който още не беше се отдалечил. Тя плачеше и молеше за прошка, като обещаваше никога повече да не прави такова ужасно нещо.

 

Rate article
“Просто не идвайте на сватбата ми. Там ще бъдат само богати хора”. – казва дъщерята на възрастния си баща.