Приготвените ястия изчезнаха в рамките на един ден, а свекърва ми само сви рамене в недоумение.

Случи се така, че загубих работата си и докато си търсех нова, съпругата ми реши да излезе в отпуск по майчинство, за да имаме от какво да живеем през това време. Докато бях вкъщи, се грижех за сина ни, а после си намерих работа, така че решихме, че до детската градина, която е само през лятото, синът ни ще остане при баба си.

Свекърва ни имаше само една молба внукът ѝ да бъде гледан в нашия дом, сякаш сърцето ѝ щеше да се разбие, ако започне да боядисва стените или счупи любимата ѝ ваза, така че с удоволствие се съгласихме. В 18:00 ч. аз и съпругата ми се връщахме вкъщи и оставяхме свекърва ми. Ако се налагаше да останем по-дълго, обикновено молехме някой съсед, приятел на съпругата ми, защото знаехме, че свекърва ми е уморена. Разбира се, тя правеше всичко това не без причина и всеки месец ѝ давахме чиста сума в плик, като ѝ плащахме наравно със средната бавачка в града.

Но това не беше толкова просто. Месец по-късно забелязахме, че храната, която съпругата ми старателно беше приготвила за ден-два, изчезваше преди вечерята ни. Когато попитах свекърва ми, тя се престори, че не разбира за какво говоря, само за да ми каже, че нямала време да готви вкъщи, затова свекър ми идвал при нас за закуска и обяд.

Разбира се, не съжалявам за храната за семейството ми, но съжалявам за съпругата ми, която толкова усилено готви за нас. А защо свекърва ми няма време да готви? Тя идва при нас в 10 ч. сутринта, когато съпругата ми отива на работа, а в 6:15 ч. вече си е вкъщи, защото ние я караме всеки ден.

Стана ми любопитно и след като изчислих разходите на свекървата и свекъра, разбрах, че можем да наемем скъпа бавачка, която няма да се налага да бъде довеждана, пускана рано или да храни съпруга си за наша сметка. Не съм оплаквач, но със съпругата ми работим достатъчно и плащаме добре на свекървата, но тази ситуация ме ядоса. Не искам някой да печели пари от мен така нагло.

Какво бихте ме посъветвали да направя в тази ситуация?

 

 

Rate article
Приготвените ястия изчезнаха в рамките на един ден, а свекърва ми само сви рамене в недоумение.