Prieš savaitę Markas pakvietė ją apsistoti stovyklavietėje.

Diana pabudo pusę keturių. Turime susikrauti daiktus ir dingti iš čia, kol viskas šventa. Ji dar niekada gyvenime nebuvo patyrusi tokios gėdos. Kodėl visa tai įvyko. Kokia kvaila ji buvo!

Dukrai pradėjus gyventi nuomojamame bute, Diana nustojo gaminti maistą namuose. Ji kasdien pietaudavo mažoje kavinukėje netoli jų biuro. Vieną dieną, moteriai pietaujant, prie jos prisėdo Markas. Jie pradėjo kalbėtis, o paskui užmezgė romaną. Vyras buvo šiek tiek jaunesnis už Dianą, tačiau dėl kilmingų žilų plaukų atrodė ne tik žiaurus, bet ir šiek tiek vyresnis.

Markas gražiai užkalbino. Jie ėjo į restoranus, jis dovanojo jai gėlių ir kvietė pasivaikščioti po mėnulį. Po kurio laiko Diana pametė galvą dėl naujojo pažįstamo. Ji laukė kiekvieno jo skambučio ir prieš pasimatymą visada apsilankydavo grožio salone. Ji buvo iki ausų įsimylėjusi savo naujuosius santykius ir vis svajojo, kaip jų santykiai vystysis ateityje.

Ji net svajonėse planavo jų vestuves ir buvo pakeliui į medaus mėnesį šiltuose kraštuose.

Kiek daugiau nei prieš savaitę Markas pakvietė ją atostogauti į turistinį kurortą. Jie nutarė, kad vyks ten penktadienio vakarą ir grįš sekmadienį. Ji nekantriai laukė šio romantiško savaitgalio. Ji jau įsivaizdavo, kad jis padarys jai pasiūlymą ant vaizdingo ežero kranto.

Penktadienio popietę Markas jai paskambino:
– Man teko šiek tiek išgerti, todėl važiuosime tavo automobiliu.
– Gerai.

Jie susitiko po darbo, ir ji pastebėjo, kad Markas buvo gerokai išgėręs. Ji nusprendė, kad kol jie nuvyks į stovyklavietę, jos mylimasis bus sveikas. Po valandos jie jau buvo ten ir apsistojo namelyje, kurį Markas buvo iš anksto užsisakęs. Jis atidarė kajutės duris, tarsi kviesdamas savo kelionės draugę į naują gyvenimą. Ji pasijuto tarsi karalienė.

Atvykę jie nuėjo į kavinę. Ten grojo rami muzika. Jie padarė užsakymą ir Markas užsisakė konjako:
– Ar norėtumėte išgerti šiek tiek savo?
– Nusprendėme, atsipalaiduoti. Viskas bus gerai. – Markas jai atsakė.

Pirmasis Dianos vyras mirė nuo alkoholizmo, todėl ji visiškai netoleravo alkoholio. Markas tai žinojo. Per valandą Markas buvo be proto girtas. Jis ėmė tempti Dianą šokti, bet ji atsisakė. Po to jis pats nuėjo šokti, o ten kažkokia mergina ant jo užkibo. Iš pradžių jie tiesiog šoko, o paskui ėmė elgtis visiškai nepadoriai. Po kurio laiko prie jų priėjo apsaugos darbuotojas ir paprašė išeiti iš kavinės.

Po to Markas su mergina priėjo prie jų staliuko ir akimirksniu ištuštino visą butelį, po to jis pasakė Diane:
– “Mieloji, nelauk manęs šį vakarą.
– Palyginti su juo, tu esi sena moteris.” Mergina jai pasakė ir jie kartu išėjo iš kavinės.

Dianos akys aptemo iš apmaudo ir ji net nesugebėjo rasti būdo jiems atsakyti. Ji tiesiog degė iš gėdos. Iš letargo miego ją prikėlė padavėjas, kuris atnešė ledų spurgą:
– Tai iš namų!

Valgant ledus jai iš akių pasipylė ašaros. Iš pradžių ji norėjo tuoj pat eiti namo, bet paskui nusprendė palaukti ryto. Grįžusi namo ji iškart viską sudėjo į skalbyklę, kad net jo kvapas jai jo neprimintų. Atidariusi rankinę ji rado savo marškinėlius, aptaškytus Marko krauju. Ji nežinojo, ką daryti, nes jei jis būtų nužudytas, ji būtų pirmoji įtariamoji, nes turėjo tam priežastį.

Moteris nusprendė paskambinti kaimynui, kuris dirbo policijos raštinėje.
– Diana, ar tu išėjai iš proto, juk jau šešios ryto.

Diana verkė į telefono ragelį ir nelabai galėjo paaiškinti.
– Jau važiuoju, atidaryk duris. – pasakė jai kaimynė.

Išklausiusi sumišusį Dianos pasakojimą, ji surinko kažkieno numerį:
– Labas rytas! Kas šiandien dirba ekspertu. Būsiu po trisdešimties minučių.
Dianai.
– Bijau, kad mane gali suimti.
– Bijok ir toliau, bet duok man savo marškinėlius ir savo vaikino telefono numerį.

Po valandos Dianai paskambino kaimynė:
– Nesijaudink, ant marškinėlių yra kiaulės kraujo, o tavo Markas – sukčius. Viską smulkiai papasakosiu, kai atvažiuosiu.

Diana negalėjo suprasti, kas tas sukčius. Kai kaimynė įskrido į butą, pirmiausiai paklausė:
– Tu pardavei tėvų namą ir kur padėjai pinigus? Į kortelę? Ar tavo kortelė susieta su telefonu?
– Kortelė yra spintoje, o telefonas su ja nesusietas.
– O tavo Markas, žinoma, žino kodą.
– Taip, mes kalbėjomės apie tai, kokie metai įrašyti kortelėje.
– Tau reikia užblokuoti kortelę dabar pat.

Diana matė, kad už jos kortelę buvo atsiskaityta užkandinėje vos prieš kelias minutes.
– Jie pasėjo kraują ant tavo marškinėlių, kad galėtum ramiai sėdėti, kol nuims pinigus nuo kortelės. Dabar eime rašyti pareiškimo, kol jie nesuprato, kad užblokavote kortelę…

 

Rate article
Prieš savaitę Markas pakvietė ją apsistoti stovyklavietėje.