Предположих, че дъщеря ми крие нещо от мен. Какъв начин да си тръгна!

Винаги съм била убедена, че съм щастлива жена и майка. Имах всичко за спокоен живот: любим съпруг, очарователна дъщеря и най-добрите внуци. Какво повече е нужно на една жена, за да живее?

Но щастието ми не продължи дълго. И за всичко беше виновен зет ми.

Дъщеря ми Алиса се омъжи за по-възрастен от нея мъж. Съпругът ми и аз нямахме нищо против нея. Марк имаше работа и собствено жилище. Това е много по-добре, отколкото да бъде студент без нито една гривна на свое име.

Тъй като бъдещият ни зет беше заможен човек, той пое всички разходи по сватбата. Меденото им пътешествие също беше платено от Марк. Той често поднасяше на дъщеря си подаръци и изненади, а ние със съпруга ми бяхме твърде щастливи от това. Всички наши роднини завиждаха на дъщеря ни. Но аз бях най-щастлива, че моята Алиса носи под сърцето си бъдещия ни внук.

Времето минаваше и децата ни започнаха да живеят отделно. Те имаха две деца. Няколко пъти седмично ни идваха на гости с внуците си. Но аз се притеснявах, че дъщеря ми идва тъжна. Когато я попитах какво не е наред, тя отговори, че всичко е наред. Но виждах тъжния поглед в очите ѝ.

Това не ми позволяваше да живея спокойно. В крайна сметка разбрах какво не е наред. И знаете ли, съжалявам, че не съм разбрала. Зет ми си намери любовница. Нещо повече, той си отиваше “наляво”, без дори да го крие.

Разбрах го съвсем просто. Дойдох в дома на дъщеря ми без предупреждение и останах няколко дни. Дъщеря ми не само че не се зарадва да ме види, а напротив, изглеждаше много разстроена. Тя обаче нямаше друг избор, освен да го направи.

По време на престоя си при дъщеря ми ѝ помагах, доколкото можех. Разхождах се с внуците, готвех, гладех дрехи. Макар че в действителност по този начин се опитвах да разбера истината за отношенията им. И бях изненадана от това, което видях. Дъщеря ми слушаше съпруга си. Тя дори не смееше да му противоречи. Зет ѝ не само се прибираше късно, но и миришеше на женски парфюм, а на дрехите му се виждаха бели коси. Една вечер отидох в банята и чух зет ми да говори с някого по телефона. Тогава всичко ми стана ясно.

На следващия ден реших да попитам директно дъщеря ми какво се случва между тях. Но както обикновено, тя смени темата. Не издържах и ѝ казах за подозренията си. Алиса ми отговори, че всичко това е било мое въображение. Дъщеря ми отказа да ми повярва. За нея съпругът ѝ все още беше най-добрият.

Не споря, той е добър баща, осигурява семейството, изпълнява всичките им желания. Имат просторен апартамент, модерни мебели и ремонти, скъпа кола. Не можех да гледам на това спокойно. Дъщеря ми беше открито измамена. Затова попитах зетя си какво става. Думите ми го разгневиха. Зет ми отговори, че има друга жена, а не само една. А след това ми каза да си гледам работата. Той осигурява прехраната на семейството, обича дъщеря ми и няма постоянна любовница.

Зет ми каза, че в това няма нищо лошо. А моята Алиса знае за делата му.
Прибрах се вкъщи много изненадана. Не знаех какво да правя по-нататък. Да се намесвам не е вариант, дъщеря ми със сигурност ще ме обвини, че се меся в семейството им. След всичко това не мога да се виждам със зет си.

 

Rate article
Предположих, че дъщеря ми крие нещо от мен. Какъв начин да си тръгна!