Предложих сделка на Мария и Сара: те да ми дадат апартаментите си, а аз да им дам дъщерите си.

Името ми е Адам. Баща ми, след като майка ми почина, се ожени за жена, която имаше две дъщери. Минаха много години. Ние пораснахме. После баща ми претърпя злополука и почина. Мащехата ми се оказа много почтена жена. Тя се отказа от апартамента заради мен.

– Този апартамент е принадлежал на майка ти. А сега трябва да е твой!

Единственото, което мащехата ми поиска от мен, беше дъщерите ѝ да живеят в моя апартамент, докато завършат образованието си. Мащехата се връщаше в селото си. Аз се съгласих. Мария и Сара бяха много различни. Но и двете имаха само една мечта: да си намерят съпруг с апартамент. И така за мен започна един прекрасен живот. Мария ми приготвяше закуската, а Сара ми гладеше дрехите. И двете сестри правеха всичко, за да ми угодят.

И тогава, с два месеца разлика, Мария и Сара родиха дъщерите ми. Когато мащехата ми разбра, че дъщерите ѝ са бременни, вдигна страшен скандал. Но Мария и Сара не се съгласиха да направят аборт. Те решиха да имат деца.

Помислих си и стигнах до извода, че да плащам една трета от заплатата си в продължение на 18 години като издръжка е много скъпо, затова реших да си купя апартамент с ипотечен кредит. Преустроих апартамента си в две спални помещения. Използвах парите, които ми останаха, за да внеса първоначална вноска по ипотечния кредит за апартамента, който купих за себе си.

Дадох всеки едностаен апартамент на Мария и Сари , за да ми напишат отказ от издръжка. И в продължение на няколко години живях спокойно. И тогава, четири години по-късно, в работата ми дойде изпълнителен лист, в който се казваше, че имам огромни просрочени задължения за издръжка.

Отидох при сестрите си, за да разбера. А те ми се изсмяха в лицето. Казаха, че просто съм им дала апартаментите. И че умишлено са объркали сделката. Така че сега останах без апартамента на родителите си. Аз плащам ипотеката и издръжката. Много е трудно. И мащехата ми е щастлива от това:
– Ти го заслужаваш! Заслужаваш го!

Сара и Мария ми забраниха да виждам дъщерите си. Взех пари назаем, за да платя дълга за издръжка, и се обърнах към съда, за да получа правото да виждам дъщерите си. Спечелих делото. На работа проведох сериозен разговор с шефовете си и ги помолих да ми плащат по-голямата част от заплатата в плик. Сега плащам много ниска издръжка.

Взимам дъщерите си в петък и ги карам при майка им в неделя. Купувам на дъщерите си всичко, което искат. Водя ги на всякакви мероприятия. Мария и Сара постоянно ми се оплакват, крещят ми да не развалям дъщерите им.

Освен това плащам допълнителни пари на две момчета, които се грижат за сестрите ми, и им казвам, че чуждите деца ще им попречат да се омъжат.

Веднъж, в присъствието на жена от социалните служби, изведох дъщерите си от дома на мащехата им. Тя каза, че майките им са ги изоставили напълно. Сега аз сама съм подала молба за издръжка и дъщерите ми живеят с мен. Аз съм много добър баща. Когато дъщерите ми видят майките си, тичат при мен и ме прегръщат: много се страхуват, че майките им ще ги отнемат. Не напразно им чета приказки за лошите майки.

По времето, когато Сара и Мария разбраха всичко, аз вече бях женен и много щастлив. Предложих сделка на Мария и Сари: те да ми дадат апартаментите си, а аз да им дам дъщерите си. Разбира се, те се съгласиха. Сега живея много добре. Отдавам два апартамента под наем и вече изплатих изцяло ипотеката за моя апартамент.

Не се заблудих и много добре изиграх наглите си сестри.

 

Rate article
Предложих сделка на Мария и Сара: те да ми дадат апартаментите си, а аз да им дам дъщерите си.