Преди три години се разведох със съпруга си. И наскоро новата му жена ми писа

Преди три години се разведохме с бившия ми съпруг. Нямахме нищо общо помежду си, освен сина ни. Дори не се изненадах, когато съпругът ми си намери младо момиче месец след като се разведе с мен. Преди три месеца те се ожениха.

Честно казано, вече не ми пука. Но вчера получих от нея съобщение, което наистина ме обърка. Тя каза, че трябва да оставим Адам на мира и да спрем да искаме пари от него, защото сега няма да получим нищо.

Синът ми вече е на пет години. Досега бях в отпуск по майчинство, така че Адам поемаше всички разходи за сина ми. Още след развода се разбрахме, че ще продадем тристайния си апартамент и ще го заменим за два: един за бившия ми и един за мен и сина ми.

Адам плащаше доста добра издръжка. Но аз исках сама да покривам разходите си, затова постоянно ходех на различни интервюта и си търсех работа. Парите, които Адам плащаше всеки месец, отиваха изцяло за сина ми. Те включваха такси за детска градина, групи по хоби, играчки и храна. Аз вземах малко пари, за да плащам за комунални услуги.

Класът по джудо, който синът ми искаше да посещава, също изискваше допълнителни средства. Благодарна съм на Адам, че не изостави сина ми. В противен случай не знам какво щях да направя.

Това лято бившият ми съпруг изпрати още пари при условие, че заведа сина си на почивка. Така че отидохме в планината. Радостта на сина ми не познаваше граници.

Радвам се, че Адам не забравя за детето си въпреки развода ни. Дори да имах неотложна работа, често оставях сина си при него. Бившият ми съпруг го водеше в търговските центрове или на развлечения. Синът обаче никога не беше ходил в дома на баща си.

Както си мислех, причината беше новата приятелка на бившия ми. Разбира се, не се интересувах от това, докато не получих съобщение от нея. Наскоро тя дори се осмели да ми се обади. Каза, че изобщо нямам съвест, защото съпругът ми харчи по-голямата част от заплатата си за нас.

Не си замълчах. Веднага разказах на Адам за всичко. Това много го ядоса. Той я извика пред мен и й каза да не се меси в делата му, камо ли да управлява парите му.

Но аз все още се притеснявам, че тя няма да успее да убеди Адам да намали сумата, която харчи за сина си. Тогава ще трябва да откажа на детето си много неща.

Надявам се, че Адам все още притежава човечността, искреността и добротата, които ме накараха да се влюбя в него.

 

 

Rate article
Преди три години се разведох със съпруга си. И наскоро новата му жена ми писа