Преди родителите ми нямаха време за мен, а сега не искам да им го намирам!

Родителите ми винаги са живели на разстояние, а когато бях дете, ме оставяха при баба и дядо поради голямата им натовареност. Въпреки че не изпитваха финансови затруднения, те даваха приоритет на кариерата си пред това да прекарват време с мен. В резултат на това установих много по-близка връзка с баба и дядо, които ме подкрепяха и насърчаваха през целия ми живот.

Когато навърших пълнолетие, наследих два апартамента, което ми даде възможност да се докажа пред родителите си. Продадох апартаментите и използвах получените средства, за да си купя къща в града, в който учех в университета. През цялата ми академична кариера родителите ми останаха непознати за мен и аз свикнах с тяхното отсъствие в живота ми.

За съжаление баба ми и дядо ми починаха, докато учех, което ме накара да се чувствам още по-отдалечен от родителите си. Чувствах, че те не са допринесли много за моето възпитание и за живота ми като цяло. Липсата на смислени отношения ме караше да намирам време за тях, точно както на тях им беше трудно да намират време за мен, когато бях по-млад.

Когато те изразиха разочарованието си, че не са получили дял от парите от продажбата на апартаментите, не се чувствах задължен да им дам нещо. Според мен те не бяха до мен в критични моменти от живота ми и сега поставям собствените си нужди на първо място. Оплакванията им, че нямам време за тях, бяха пренебрегнати, защото се бях научила да поставям работата и собственото си благополучие на първо място, точно както те са го правили, когато съм била дете.

Отговорът ми на техните оплаквания беше прост: “Нямам време, на работа съм”. Вярвах, че те, повече от всеки друг, трябва да разбират изискванията, които работата може да постави пред човека, тъй като това беше реалност, която те отдавна бяха избрали за себе си. Решението ми да се съсредоточа върху собствения си живот и цели беше начин да се справя с тяхното отсъствие и да поставя собственото си щастие и удовлетворение на първо място.

 

Rate article
Преди родителите ми нямаха време за мен, а сега не искам да им го намирам!