Преди много години Сара обижда майка си, наричайки я “стара глупачка”, след което избягва от къщата и затръшва вратата. А вчера синът ѝ се озова в подобна ситуация. Реакцията му обаче шокира Сара и сега тя носи тежък товар от срам.

Когато Сара навършила седемнайсет години, майка ѝ споделила новината, че очаква още едно дете. Първоначално Сара била зашеметена от това разкритие. “Аз съм тази, която трябва да има дете! Ти имаш внуци, за които трябва да се грижиш! Ако исках да родя, щях да го направя по-рано! Ще ме злепоставиш пред връстниците ми! Ти, стар глупак!” Сара изкрещя гневно на майка си, като предизвика сълзи в очите ѝ. Момичето остава недоволно от майка си през цялата си бременност, като постоянно избухва в сълзи. Дори баща ѝ не издържал и се опитал да се намеси, но Сара успяла да избяга от дома.

Изгубена и скитаща по улиците, Сара е погълната от мисли за своята безполезност. Тя вярвала, че щом бебето се роди, ще бъде забравена. В крайна сметка обаче баща ѝ довежда майката и новороденото у дома. Емоциите на Тамара били непреодолими, когато майка ѝ влязла в къщата, държейки новороденото бебе в ръцете си. Сълзи се стичат по лицето на момичето, когато майка ѝ показва сестричката ѝ. В този момент тя осъзнала колко много любов изпитва към това малко чудо.

Днес Сара е на тридесет и седем години, омъжена, живее в тристаен апартамент със съпруга си и шестнадесетгодишния си син, който скоро ще стане по-голям брат. Тревога изпълва сърцето на Сара, докато чака сина си да се върне от училище, знаейки, че трябва да сподели с него новината за бременността си. Тя е обзета от страх, страхувайки се, че синът ѝ може да реагира по същия начин, по който тя е реагирала като тийнейджър. Опасенията ѝ обаче се оказват неоснователни.

“Ще си имам братче или сестриче? Това е прекрасно! Ще ти помогна, мамо!” – възкликва синът, обзет от ентусиазъм, и прегръща майка си. Обзета от емоции, Сара избухва в сълзи, смесица от облекчение след тревожното чакане, радост, че има толкова мъдър и интелигентен син, и разкаяние за миналите си прегрешения. В кухнята Сара седеше разплакана и повтаряше тихо думите: “Мамо, прости ми… Мамо, прости ми…” Изведнъж тя забелязала объркано изражение на лицето на сина си. Загрижена, тя попита: “Какво стана?”

За нейно облекчение той отговорил: “Всичко е наред, мамо. Нека сега да хапнем, а после ще отидем при баба ми и дядо ми и леля ми, за да споделим добрата новина…”

 

Rate article
Преди много години Сара обижда майка си, наричайки я “стара глупачка”, след което избягва от къщата и затръшва вратата. А вчера синът ѝ се озова в подобна ситуация. Реакцията му обаче шокира Сара и сега тя носи тежък товар от срам.