Преди година съпругът ѝ не се е прибрал сам. Мария, седемгодишно момиченце, беше с него.

Един ден се срещна с един свой съученик. Не се бяхме виждали от пет години, така че имаше за какво да си говорим. Анна сподели семейните си новини, най-важната от които беше редовното присъствие на дъщерята на съпруга ѝ в дома им.

Отначало не разбрах за какво говори, а когато Анна живо описа случващото се, не намерих думи да коментирам ситуацията и седях мълчаливо, слушайки приятелката си.

Съпругът ѝ преди година не се е прибирал сам вкъщи. С него беше Мария, седемгодишно момиченце, симпатична руса първокласничка. Съпругът ѝ запознал Мария с Адам и Виктория, представяйки им я като по-малка сестра. Те разбрали, че ако не приемат Мария в своя “отбор”, ще загубят парите на баща си, които той щедро им давал винаги, когато поискат.

Затова шестнадесетгодишният брат и четиринадесетгодишната сестра посрещнаха най-малката си сестра много любезно, като ѝ обърнаха достатъчно внимание. Разбира се, детето в тази ситуация беше напълно несвързано; Мария просто беше заложник на отношенията с възрастните.

Отначало Анна не приела гостенката, но след ултиматум от страна на съпруга си прекарала уикенда с Мария, докато съпругът ѝ си почивал с майката на момичето ( любовницата).

Бях изненадана и я попитах как го търпи, но отговорът беше абсолютно прагматичен: И защо не , когато имам пораснали деца, имам всичко, живея за собствено удоволствие, да рискувам всичко, защото мъжът ми се вижда с друга? Той не знае как си почивам от него…”.

Може би нещо не разбирам, но да живееш в семейство, в което съпругът води дъщеря си от любовницата си и изнудва всички с пари, ми се струва напълно неморално. Това е моето мнение и не мога да осъдя Анна, най-малкото защото никога не съм попадала в подобна ситуация. В живота може да се случи всичко, приемам някоя фриволна афера отстрани, увлечение, след което хората осъзнават, че семейството е най-важното нещо в живота, но абсолютната разюзданост във връзките е нещо, което не мога да приема.

 

Rate article
Преди година съпругът ѝ не се е прибрал сам. Мария, седемгодишно момиченце, беше с него.