Преди две седмици се върнах при майка си. Бях много щастлива от това. Докато не чух майка ми да говори по телефона: “Животът и без това ми е достатъчно труден. Едва свързвам двата края, а сега тя ми виси на врата. Докога може да продължава това?”

Аз съм на четиринадесет години и родителите ми са разведени. Все още преживявам този момент доста болезнено. Обичам и двамата еднакво, така че в началото дори не знаех с кого ще живея. Все още се надявах на тяхното помирение. Често сънувах как ние трите се разхождаме в парка и се смеем щастливо, а баща ми, както винаги, ни нарича свои момичета и държи здраво ръката ми.

Винаги беше така. Често се разхождахме заедно, ходехме на почивка и се забавлявахме, говорейки по време на вечеря. И тогава между родителите ми се случи нещо странно. В един момент те започнаха да се карат изневиделица. Често плачех, защото исках всичко в семейството ни да бъде както преди. Обвинявах себе си за техните кавги. Поне ми се струваше, че аз съм причината.

Отначало самите ми родители не можеха да се споразумеят с кого да живея. Майка ми казваше, че в такъв труден момент не е в състояние да се справи с мен, че й е трудно да носи всичко на плещите си, а баща ми обясняваше, че в апартамента, в който живее, освен него и родителите му, има роднини от Харков. Не могат да ги изхвърлят на улицата, защото са в ужасно положение, без покрив над главата.

Слушах ги как си говорят по телефона и имах едно-единствено желание – да избягам от къщи и никога да не се върна там. Но майка ми ми каза да си събера нещата и да отида в къщата на баба ми. За времето на командировката ѝ. Не исках да живея с баба си. Тя беше толкова строга, че сякаш нямаше нужда от мен.

И преди две седмици се върнах да живея с майка ми. Бях много щастлива от това. Докато не чух майка ми да говори по телефона:

– “Животът и без това ми е достатъчно труден. Едва свързвам двата края, а сега и тя ми виси на врата. Докога ще продължава това?

В този момент гърдите ми се стегнаха. Майка ми разбра, че съм чула всичко, затова прекрати разговора, а после сякаш дойде да види какво правя.

Обадих се на баща ми и му разказах всичко. Помолих да живея с него за известно време. Той отказа и само каза, че майка ми наистина ме обича, просто сега й е трудно, трябва да изчака и да бъде послушна. Тя иска да израсна и да стана силно и независимо момиче. След това разбрах, че никой от тях всъщност няма нужда от мен. Мечтая да порасна и да живея независим живот, без да завися от никого. Но засега не знам какво да правя по-нататък… или къде да отида.

 

Rate article
Преди две седмици се върнах при майка си. Бях много щастлива от това. Докато не чух майка ми да говори по телефона: “Животът и без това ми е достатъчно труден. Едва свързвам двата края, а сега тя ми виси на врата. Докога може да продължава това?”