Преди да се запозная със снаха си, мислех, че ще бъдем като майка и дъщеря, а сега се надявам да не станем врагове!

Бях очарован от това как майка ми се разбираше със съпругата на брат ми и я наричаше “втора майка”, така че когато имах син, реших, че искам същите отношения.

Когато синът ми порасна, той започна да се среща с момичета, така че имах все повече притеснения. Какво ще стане, ако връзката ни не се получи, какво ще стане, ако тя не ме обича, или още по-лошо, какво ще стане, ако настрои сина ми срещу мен? Всичките ми приятели ме успокояваха и казваха, че ако веднага се отнасям с нея като със своя, няма да има проблеми.

Никой обаче не знаеше, че Франк ще избере такава трудна жена, която дори врагът не би пожелал за снаха.

Франк често излизаше с момичета, но за Самана говореше по особен начин, а те се срещаха от две години, така че разговорите за предстоящия им брак бяха приятно, обнадеждаващо послание. Момчето наблюдаваше прекрасните ни отношения, затова бях убедена, че си е избрал достойна съпруга.

След като тя каза “да”, те поканиха нашите родители и нейните родители на пикник, за да могат всички да се опознаят по-добре и да обсъдят предстоящата сватба.

Когато за пръв път срещнах Саманта, бях приятно изненадан – красиво сложено момиче, добре възпитано, с красива усмивка. Докато готвех кебапчетата, неведнъж я виках за помощ, исках да я опозная по-добре, но тя се правеше, че не ме чува. Опитах се да се успокоя, че това е нещо ново за нея и тя е нервна, затова не настоявах.

Но след това трябваше да разрежа тортата и да я сложа в чиниите, затова отново ѝ се обадих. Този път тя не се престори, че не ме чува, а отговори: “Дойдохме тук, за да си починем, ако искаш торта, ти я нарежи!”

Бях изтръпнал от този отговор. Майка ѝ веднага ми се притече на помощ, но аз не разбирам какво толкова трудно има в това. Аз не я моля да приготвя месото!

Когато се приготвяхме да се приберем вкъщи, аз и майка ѝ почистихме всичко, защото Саманта беше “вече уморена” от такъв ярък, топъл ден. Не знаех какво да кажа, защото не очаквах такова отношение.

Още в първия ден, в който се запознахме, разбрах, че връзката ни майка-дъщеря няма да се получи, колкото и да се опитвам.

Какво мислите за поведението на това момиче?

 

 

Rate article
Преди да се запозная със снаха си, мислех, че ще бъдем като майка и дъщеря, а сега се надявам да не станем врагове!