Преди да се прибере вкъщи, Юлия слага пръстена на ръката на приятеля си. Посред нощ на вратата се чува силно почукване, което кара Юлия да погледне през прозореца и да замръзне от страх.

Юлия слага пръстена на ръката на приятеля си, преди да се прибере вкъщи. Посред нощ на вратата се почука силно, което накара Юлия да погледне през прозореца и да замръзне от страх.

Юлия и приятелят ѝ имаха редовен навик да излизат вечер, това беше тяхна обща традиция. Всяко лято Юлия прекарваше времето си при баба си в едно очарователно селце. Естествената красота на околността предлагаше прекрасна гледка, която успокояваше очите и душите им. Един ден приятелките решили да се разходят из гробището. Докато се разхождали сред надгробните плочи, те обсъждали всеки гроб, изучавали датите на смъртта и разсъждавали за възможните причини    .

Изведнъж една снимка на изключително красив млад мъж, починал преди три десетилетия, само с година по-голям от нея, привлякла вниманието на Юлия. Усмихвайки се, Юлия отбеляза: “Ако той беше жив днес, определено щях да се омъжа за него.” Тя се отдаде на фантазии за възможното им съвместно бъдеще. Младият мъж на снимката беше Марк. Приятелката ѝ се захили и игриво я подразни. В един импулс Юлия свалила годежния си пръстен и го поставила на гроба на Марк. “Марк, ще ми бъдеш ли годеник?” – прошепна тя. Момичетата продължиха разходката си, като постепенно забравиха за пръстена. Те не знаеха, че тази нощ ги очаква тревожно събитие. Когато Юлия се готвела да си легне, била стресната от силно почукване на вратата. Баба ѝ вече беше заспала и Юлия беше озадачена   .

любопитството ѝ я накарало да отиде до прозореца и да проучи източника на безпокойството. За нейна изненада тя видя младия мъж от снимката да стои на прага. “Ожени се за мен. Дойдох да те ухажвам – каза той. Изпълнена със страх, Юлия се поддаде на ужаса и припадна на място. Когато дошла в съзнание, я обзела внезапна слабост, която я принудила да се оттегли в леглото си. Дразнещото видение на младия мъж се повтаряло всяка нощ, придружено от постоянно влошаване на общото ѝ здравословно състояние. Твърдо решена да намери утеха, Юлия решава да се довери на баба си. Едва когато баба ѝ потърсила помощ от свещеник и завела Юлия на църква, болезнените преживявания спрели. Постепенно състоянието на Юлия се подобрява и виденията престават да я измъчват.

Животът ни поднася безброй необясними събития.

 

Rate article
Преди да се прибере вкъщи, Юлия слага пръстена на ръката на приятеля си. Посред нощ на вратата се чува силно почукване, което кара Юлия да погледне през прозореца и да замръзне от страх.