Преди 15 години осиновихме момче, но не очаквахме, че то ще предизвика развода ни и ще отвърне на добротата ни по такъв начин.

Когато бях на 40 години, а съпругът ми – на 45, искахме да имаме трето дете. Но не успяхме да го направим. Е, обвинявахме за всичко възрастта, а аз си мислех, че няма да рискувам, защото лекарите препоръчват да се ражда преди 35 години.

Взехме единодушно решение да вземем дете от дом за сираци. Когато отидохме със съпруга ми да се запознаем с децата, решихме: който пръв ни хване окото – него избираме. Оказа се, че това е един красив, синеок Алекс. Отне му малко повече от 6 месеца, за да се адаптира към нашето семейство. Децата ни прекарваха много време с братчето си.

Отначало той беше затворен и скромен. Всички ние се опитвахме да го направим щастлив. Но се наложи да сменим 4 детски градини заради агресивното му поведение. Той се караше с всички, дори можем да кажем – биеше. В училище същата история продължи. Директорът постоянно ни се обаждаше, вече опитахме всичко с него, дори го заведохме на психолог, но напразно.

Децата ни вече бяха завършили университети, живееха в чужбина, а на съпруга ми му омръзна да се целува с Алекс, омръзна му от постоянните скандали, проблеми – и ни напусна.

Саша напусна девети клас, или по-скоро едва стигна до него. Започна да пие, да употребява забранени вещества.

Много страдах с него. Похарчих толкова много пари, за да не го задържат в затвора. Позовавах се на факта, че го отглеждах сама, без съпруг.

Съжалиха ме и ме пуснаха, но в замяна трябваше да платя прилична сума няколко пъти. А на него не му пукаше. Продължаваше както преди. И сега съм на 60 години, без съпруг съм, децата ми са далеч, живеят на други континенти. А Алекс е в затвора. Загубих целия си живот с едно решение, което мислех, че вземам за добро. Оказа се, че е адски лошо…

 

Rate article
Преди 15 години осиновихме момче, но не очаквахме, че то ще предизвика развода ни и ще отвърне на добротата ни по такъв начин.