Правим ремонт, ще останем при вас за известно време – казаха родителите ми и се преместиха да живеят при мен. От три месеца живея като в ад

Още от ученическите години ми беше много трудно да се разбирам с родителите си. Имахме напълно различни възгледи за живота, различни вкусове и много се карахме. Майка ми например обичаше да готви в голяма тенджера за няколко дни напред. А аз се разболях още на втория ден: ако изядеш една елда за закуска, обяд и вечеря. Мама и татко много обичаха мазните храни, от които ме болеше стомахът. Но те все пак добавяха все повече и повече майонеза и мазнина към ястията. Когато постъпих в университета, веднага се изнесох от тяхното общежитие и заживях с момичета в една стая. Беше много по-спокойно, въпреки че се чувствах като гост. Но поне момичетата и аз имахме уважение една към друга и не вдигахме шум с вратата и не тропахме по пода, ако някой в стаята спеше.

Какво ли не може да се каже за родителите ми: дори в почивен ден те ставаха в 6 часа сутринта и започваха да включват телевизора и да крещят през цялата стая. И тогава се появи годеникът ми. Той имаше собствен апартамент, така че след сватбата се преместих при него. Живеехме душа в душа. Подкрепяхме се във всичко, имахме пълно взаимно разбиране на всички нива, включително и вкъщи. Беше ми много спокойно и удобно да живея с него. Но майка ми каза, че така ще бъде само през първия месец, после ще има претенции. Минаха обаче повече от шест месеца и все още живеем добре заедно. И тогава родителите ми решиха да направят ремонт вкъщи. Те се преместиха при нас за известно време и аз си спомних за ада, който ме съпътстваше в училище.

Мазните храни, от които отново ми ставаше лошо. Отново тези шумове и крясъци сутрин, въпреки че съм свикнала с тишината. Но най-възмутителното нещо е как майка ми коментира външния вид на мен и съпруга ми: “Трябва да се срамуваш от себе си, по-добре би било да си малко по-скромна… С тази рокля ли ще ходиш на работа? Надявам се да се преоблечеш в офиса, защото е толкова безвкусна. – Може би трябва да кажете на съпруга си, че тази риза изобщо не му отива, изглежда като малко джудже в нея. Надявам се ремонтът им да приключи скоро и да се изнесат. Омръзна ми да слушам всичко това, сякаш съм на 12 години.

 

Rate article
Правим ремонт, ще останем при вас за известно време – казаха родителите ми и се преместиха да живеят при мен. От три месеца живея като в ад