Позволих на сина ми да използва банковата ми карта и това беше най-лошото решение в живота ни!

Пенсионирах се преди няколко години, имам две пълнолетни деца. Голямата ми дъщеря създава свое семейство в друг град и вече успя да ме зарадва с внук. Аз обаче имах късмет само с едно от децата си, а синът ми е различен. Той винаги е бил трудно дете, не искаше да учи, така че след 9-и клас взехме съвместно решение, че ще отиде в колеж, мислейки, че там умът му ще си дойде на мястото. По-малко от година по-късно обаче го изключиха, защото постоянно бягаше от училище. Казваше ми, че ще учи, но се скиташе насам-натам. Не искаше и да се връща в училище, казваше, че ще ходи на работа, но вместо това си стоеше вкъщи и си играеше с компютъра, докато навърши 18 години    .

След това той се присъедини към армията и аз си помислих, че това ще го оправи. Но армията направи сина ми още по-лош. Преди прекарваше дните си поне на бюрото с компютъра, но сега има странни приятели, с които прекарва “алкохолни нощи, а през деня спи, докато някой не го извика отново. Аз обаче не исках да му давам пари за партита, затова той си намери работа в автосервиз. От това място ръцете му пораснаха, изкарваше добри пари, а аз всеки ден се молех тази работа да му помогне да осъзнае, че може да живее нормално   .

той обаче прекарваше уикендите си по същия начин, а след това започна да го прави и в делничните дни и отначало шефът му даваше повече шансове, но по-късно това му омръзна, така че отново стана безработен. Местните магазини обаче си спомнили, че той има пари, затова му ги дали назаем. Той затъна в такива ужасни дългове, че аз не можех да отида при него дори да си купя хляб, защото градчето беше малко и всички знаеха, че съм му майка.

Преди няколко седмици ме приеха в болница. От целия стрес заради сина ми кръвното ми налягане започна да се покачва, затова ме прибраха. Дъщеря ми искаше да дойде и да помогне, но внучката ми беше болна, така че трябваше да разчитам на сина си. Дадох му пари и той ми купи храна и лекарства. Разбира се, разбирах, че е трябвало да има промяна, но не се обиждах от това, стига той да помагаше на майка ми.

И така, когато парите в брой свършиха, взех съдбоносно решение и реших да дам на сина си банкова карта с всичките си спестявания по нея. Помолих го да плаща с нея, за да не тегли пари и да не вижда колко пари има там. Казах му и паролата, дадох му рецепта за аптеката и му я изпратих. Синът ми купи всичко, от което се нуждаеше, дори и плодове, но не посети сам аптеката, а накара медицинската сестра да изтипоса всичко в една торба. Както можете да си представите, банковата карта вече не беше там.

Когато започнах да му звъня, той изключи телефона. Беше очевидно, че сега лекува “приятелите си” със спечелените пари, за моя болка. Започнах да се обаждам на дъщеря ми и с нейна помощ и с помощта на служителите на банката успяхме да блокираме картата, а синът ми не успя да похарчи всичко, но остави няколко хиляди в магазините за хранителни стоки. “Защо се случи по този начин? Едното дете се оказа добре, а другото е такова… Къде съм допуснала грешки във възпитанието му?

Rate article
Позволих на сина ми да използва банковата ми карта и това беше най-лошото решение в живота ни!