Позволих на наемателите да останат в апартамента ми. Два месеца по-късно ми се обадиха от полицията

Наследих от баба си хубав двустаен апартамент в центъра на града. Градът ни е малък, но развит. Има много супермаркети, салони за красота, предприятия и ресторанти. Преди пет месеца се преместих да живея при родителите си, но пуснах няколко приятели в апартамента си. Разбрахме се, че те ще живеят безплатно два месеца, като ще плащат само за комунални услуги, а след това ще плащат наема. Това беше младо семейство: мъж на трийсет и пет години, жена му и дъщеря им. Тези хора ми направиха добро впечатление. Освен това влязох в тяхното трудно положение. Стана ми жал за тях.

Затова се срещнах с тях и им показах апартамента. Апартаментът е с индивидуално отопление, две просторни стаи, а ремонтът не е модерен, но е напълно достатъчен за живеене. Оставих всички мебели, дори и съдовете. Апартаментът им хареса, така че на следващия ден започнаха да внасят вещите си.

Така започнаха да живеят там. Първия и втория месец плащаха само за комунални услуги. Посещавах ги от време на време и си мислех, че всичко е наред. Докато не ми се обадиха от полицията. Нямах представа защо ми се обаждат.

Оказа се, че съседите неведнъж са се оплаквали от моите наематели, защото постоянно правели проблеми. Бях доста изненадан. Семейството наистина ми изглеждаше прилично. Полицаите разбраха, че не съм виновен, но аз съм собственикът на апартамента. Не бих си помислил, че обикновените наематели биха ми създали толкова много проблеми.

След това ги помолих да си съберат нещата и да напуснат апартамента.

Как можеш да се довериш на хората след това?

 

 

Rate article
Позволих на наемателите да останат в апартамента ми. Два месеца по-късно ми се обадиха от полицията