Посъветвах ви да спрете след третото си дете. Дори ти купих специални хапчета с надеждата, че ще се замислиш какво правиш. Но очевидно усилията ми бяха напразни.

– “Колко още деца ще имаш?” – попита саркастично свекърва Мария.

– Нека не използваме сарказма си. “Толкова ли си разстроена, защото Питър ти каза за бременността ми?” “Не, не, не, не. Моника отговори спокойно.

– “Разбира се! Казах ти да спреш след третото си дете. Дори ти купих специални хапчета с надеждата, че ще се замислиш какво правиш. Но явно усилията ми са били напразни” – намръщи се свекърва ми   .

– чуваме мнението ти, но не можеш да вървиш срещу природата – отвърна Моника.

– “Вие се подигравате с мен? Тогава вече не можете да разчитате на моята помощ!” Мария изкрещя.

Моника тъкмо се канеше да каже нещо, когато телефонът изведнъж иззвъня    .

Мария никога не беше подкрепяла децата си. Не вземаше внуците си в къщата си, не прекарваше време с тях и им носеше подаръци и бонбони само на рождените им дни. Във финансово отношение Моника и Петер бяха напълно независими. Когато забременяла за трети път, свекърва ѝ настояла за аборт, но двойката отказала и в крайна сметка Мария се влюбила във внучката си. И тогава Моника забременяла отново! Жената се стараеше да не показва пред съпруга си обтегнатите си отношения с майка му, стига тя и децата ѝ да се справят добре.

Петър имаше добре платена работа, а Моника работеше на непълен работен ден вкъщи. Когато малкият ѝ бизнес започнал да се разраства, тя дори наела асистент, който да ѝ помага с децата. Всичко вървяло чудесно за тях, ако не било отношението на Мария. Още от самото начало тя не харесваше снаха си и дори се надяваше синът ѝ да се разведе с Моника. Надеждите на Мария бяха напразни. И тогава децата започнаха да се появяват едно по едно.

Според Моника свекърва ѝ е против раждането на четвърто внуче, защото това означава, че всички финанси на Петър ще бъдат използвани за издръжка на семейството му, а не за подпомагане на майка му. Тя живеела комфортно. Синът ѝ плащал за всичките ѝ посещения при зъболекаря, всяко лято я изпращал на почивка в санаториум и дори правел ремонт на къщата ѝ. Свекървата чувствала, че скоро ще загуби всичко! Нямало да има повече финансова помощ и Мария много се ядосвала при мисълта, че ще трябва да се лиши от нещо.

Моника всячески се опитваше да игнорира постоянния негативизъм от страна на свекървата, но той очевидно се отразяваше зле на емоционалното ѝ състояние. Въпреки това е малко вероятно Мария да успее да повлияе по някакъв начин на решението на сина и снаха си. Те ще имат четвърто дете!
Как можете да се отнасяте към човек, който пречи на щастието на собствените си деца?

 

Rate article
Посъветвах ви да спрете след третото си дете. Дори ти купих специални хапчета с надеждата, че ще се замислиш какво правиш. Но очевидно усилията ми бяха напразни.