Понякога имам чувството, че те просто искат да ни изгонят от собствената ни къща. Един приятел ме посъветва да поставя условие: или живеят по правилата на нашето семейство, или да отидат да живеят отделно и да правят каквото си искат.

Със съпруга ми имахме едно дете. От малък синът ми беше честно и способно момче. Винаги ни помагаше и се справяше добре в училище. Но всичко се промени, когато синът ми получи нова фирма. Новите му приятели често го насърчаваха да върши лоши неща. Оттогава той много се промени. Беше груб с баща ми и с мен, спря да учи, пропускаше часове, бягаше от къщи. А аз не можех да направя нищо по въпроса.

Не знам как оцеляхме през последната година от обучението му. В колежа поведението на сина ми не се промени много. Не разпознавахме собственото си дете. Той се дипломира, намери си работа и отново се прибра у дома. Може би дори не след седмица на работа синът ми беше уволнен поради съкращаване на щата. Така той стана безработен. Вместо да потърси нова работа, той доведе новата си приятелка в къщата.

Обикновено не обичам да се намесвам в личния живот на другите хора, но не и този път. Казах на сина си мнението си за неговата избраница. Тя не ми харесва. Мисля, че не бях единственият, който не харесваше това момиче. Къса рокля, която едва покриваше задните ѝ части. Дълги мигли, големи устни. А ноктите ѝ… с тях можеш да прободеш всекиго. Как можеш да го направиш?

Отначало те идваха в дома ни за вечеря. По-късно посещенията им се превърнаха в нощни събирания. Това момиче не се поколеба да остане при нас за една нощ. А на сутринта, облечена по бельо, се разхождаше из апартамента ни. Какъв срам!

Скоро момичето дойде да живее при нас. Синът ми дори не си помисли да ме предупреди или да поиска съгласието ми, а просто премести вещите ѝ в нашата къща. Съпругът ми каза да не се намесвам в живота на децата. Синът ни не е глупав, той сам ще види, че с това момиче нищо няма да се получи. Ще мине време и той ще я остави сам. А ако им се намесим, ще станем още по-виновни   .

от една страна, разбирам съпруга си, но от друга, ми е противно да съм в една къща с това момиче. Тя не се притеснява да кани приятелите си в нашата къща и остава с тях до късно през нощта. А на сутринта аз трябва да почиствам последиците от техните събирания. Щом започна да се оплаквам от нея на сина си, той отказва да ме слуша    .

Понякога оставам с впечатлението, че те просто искат да ни изгонят от собствената ни къща. Един приятел ме посъветва да поставя условие: или живеят по правилата на нашето семейство, или да отидат да живеят отделно и да правят каквото си искат. Чувствам се неудобно да кажа това на собственото си дете. Не искам да губя контакт с него.

Може би някой се е сблъсквал с подобна ситуация. Какво трябва да направя и как мога да запазя връзката си със сина си?

 

 

Rate article
Понякога имам чувството, че те просто искат да ни изгонят от собствената ни къща. Един приятел ме посъветва да поставя условие: или живеят по правилата на нашето семейство, или да отидат да живеят отделно и да правят каквото си искат.