Поканих Кейт да заживее с мен, но по-късно разбрах, че съм сгрешил.

Доскоро аз и дъщеря ми и внучката ми живеехме заедно в двустайния ми апартамент. Съпругът на дъщеря ми от две години работеше в чужбина и се прибираше от време на време. Тази година те планираха да си купят парцел за къща. Но обстоятелствата се промениха донякъде и дъщеря ми и внучката ми заминаха да живеят в чужбина при зет ми. Съпругата ми почина отдавна, така че останах сам.

Отначало си мислех, че на моята възраст не е подходящ момент за започване на връзка. Но аз много обичах съпругата си. Останал сам в голям апартамент, се замислих, че и на стари години ще бъда сам.

Между другото, с моите приятели често се събирахме на една пейка близо до дома ни и разговаряхме на различни теми. Там беше и Кейт, една жена от съседната сграда. Оказа се, че тя също живее сама от доста време. Така си допаднахме. И така, преди месец реших да се опитам да подредя личния си живот и предложих на Кейт да живее при мен. Тя е интелигентна жена, която умее да води разговор. Защо не? Така че започнахме да живеем заедно.

Разказах за това на дъщеря ми и тя каза, че това ще я накара да се почувства по-добре. Живяхме заедно в продължение на две седмици, а после не издържах и я помолих да се изнесе. Както се оказа, ние с нея бяхме много различни.

Същата тази Кейт се оказа нечистоплътна жена, която дори не можеше да измие чаша за чай след себе си. Как е възможно да живееш по този начин, като всичките ти дрехи са разхвърляни из къщата? Бившата ми съпруга беше наредила всичките си дрехи по рафтовете, кухнята блестеше от чистота, а на масата винаги имаше пресни сладкиши. А Кейт никога не ми е сервирала чай. Защо изобщо ми е нужна жена? Мога да си говоря с нея на пейката.

Чистият ми, подреден апартамент се беше превърнал в безпорядък. Кейт изобщо не искаше да ме слуша, а за споразумение не можеше да става и дума.

Тя просто пренебрегваше всичките ми молби или изразяваше недоволството си. Сякаш не ми дължеше нищо. И нямаше да бъде моето момиче за поръчки. Това беше краят на всеки наш разговор.

Така че не исках да изграждам връзка с жена, с която не можехме да постигнем съгласие по ежедневните въпроси. Тя няма да ми даде чаша вода дори на стари години!

Не искам да пропилявам живота си, особено в момент като този. Смяташ ли, че постъпих правилно?

 

 

Rate article
Поканих Кейт да заживее с мен, но по-късно разбрах, че съм сгрешил.