По време на развода научих много за скромната си съпруга.

Честно казано, наистина се обвинявам, че не се омъжих по любов. Знаете ли, просто ми беше много удобно с Линда. Тя винаги е работила усърдно, внасяше повечето пари в семейния бюджет, беше отлична домакиня, вкусно готвеше, къщата винаги беше чиста и подредена, изглеждаше като порядъчна жена и никога не ми е давала дори повод да я ревнувам. Аз съм на 31 години, къде другаде бих могъл да намеря такава съпруга?

И най-важното, тя никога не ми е имала претенции или не е казвала, че нещо не ѝ харесва, аз си живеех живота, срещах се с приятели, ходех на риболов, ходех където и когато си поискам, а тя винаги ме чакаше вкъщи с усмивка и топла вечеря.

Когато се роди синът ми, тя винаги се грижеше сама за него, не ме притесняваше с нищо. Накратко, след като се ожених, животът ми стана само по-добър по отношение на комфорта. Но имаше нещо, което ми липсваше. Живяхме така 20 години, а вътрешно нямаше усещане за пълнота, за щастие.

И тогава, когато срещнах Джулия, разбрах защо се чувствах така. Никога не съм бил влюбен в Линда. Чувствах се добре и удобно около нея, но никога не съм изпитвал любов към нея. Не съм имал пеперуди в стомаха, не съм искал да я целувам, да я прегръщам и да ѝ говоря думи на любов с часове. Не исках да правя изненади за нея. Любовта е прилив на повишен адреналин и допамин в кръвта.

Имах признателност към Линда, нищо повече. А когато срещнах Джулия, осъзнах, че тя е моята любов. Затова реших да се разведа. Но Линда веднага ми постави ултиматум да напусна апартамента ѝ. Е, и тя беше бременна. Шок – какво друго да кажа.

Бях сигурен обаче, че тихата Линда никога няма да тръгне срещу волята ми и някак си ще се получи. Но тя веднага нае най-добрите адвокати и започна да ме заплашва. Реших да изчакам, докато тя роди, за да направя тест за бащинство.

Бях още по-шокиран, когато се оказа, че бебето не е мое. Значи Линда ми беше изневерила. Тихата, мила, грижовна съпруга се оказа демон. Разделихме си апартамента, все още се развеждахме.

Вярвам, че това по никакъв начин не беше моя вина. Докато аз я малтретирах, тя малтретираше мен. Ако е различно, тогава защо и тя ми изневеряваше?

 

Rate article
По време на развода научих много за скромната си съпруга.