По време на бременността свекърва ми се отнасяше с мен като с дъщеря си, а след раждането на бебето стовари цялата домакинска работа върху мен.

Със съпруга ми временно се преместихме да живеем при родителите му. Освен това бях бременна в седмия месец. Родителите на Джон имаха собствена двуетажна къща, така че имаше достатъчно място за всички. Сестрата на съпруга ми също живееше там.

Джон каза, че така ще бъде по-добре, затова се съгласих на предложението му да се преместим. През последните месеци от бременността ми свекърва ми беше много внимателна и грижовна. Тя се отнасяше с мен като със собствена дъщеря. Дори бях изненадана, че това се случва в живота. Бях убедена, че тя ще ми помогне и при раждането на бебето.

Но това не продължи дълго. Веднага след изписването ми ми възложи цялата домакинска работа. Готвех за всички членове на семейството, защото те ходеха на работа. Отговарях за почистването на къщата, което означаваше единствено да измивам чиниите за всички след закуска. А след това пералнята им се развали, така че трябваше да пера дрехите на ръка.

Разбира се, разбирам всичко. Но така или иначе не се чувствах много добре след раждането. Бебето се нуждаеше от постоянни грижи и от моето внимание.

Един ден не издържах повече и реших да поговоря със свекърва ми. И тя ми отговори:

– “Ти вече живееш с нас на всичко, което имаме. Синът ми те храни, облича те. Ние осигуряваме издръжката на детето ти. Така че не бъди чичко и не си върши работата мълчаливо. Аз си работя на моята работа. Искам да си почина през целия ден.

Плаках цяла нощ. Исках да си събера нещата, да взема детето и да отида при майка си, но не искам да разрушавам семейството ни. Какво да правя?

 

Rate article
По време на бременността свекърва ми се отнасяше с мен като с дъщеря си, а след раждането на бебето стовари цялата домакинска работа върху мен.